Cluburile din Premier League vor vota cu privire la renunțarea la VAR

Bogdan Chirea
0

Cluburile din Premier League vor vota dacă vor renunța la arbitrii asistenți video (VAR) începând din sezonul următor în cadrul adunării generale anuale de luna viitoare.


Wolves a înaintat în mod oficial o rezoluție către Premier League, care va declanșa un vot atunci când cele 20 de cluburi membre se vor reuni la Harrogate, pe 6 iunie.


Clubul a declarat că VAR a fost introdus "cu bună credință", dar a dus la "numeroase consecințe negative neintenționate care dăunează relației dintre fani și fotbal".


VAR a fost introdus în 2019 pentru a ajuta la sprijinirea oficialilor de pe teren cu decizii cheie în meciuri, dar au existat o serie de incidente controversate care au implicat tehnologia în acest sezon.


"Prețul pe care îl plătim pentru o mică creștere a acurateței este în contradicție cu spiritul jocului nostru", se arată într-o declarație a celor de la Wolves.


Premier League a declarat că "a recunoscut îngrijorările" legate de VAR, dar "susține pe deplin" tehnologia și va continua să lucreze cu organismul arbitrilor PGMOL pentru a aduce îmbunătățiri.


Orice modificare a regulilor are nevoie de o majoritate de două treimi - 14 din cele 20 de cluburi - pentru a vota în favoarea lor.


Cluburile din Premier League au votat deja pentru ca tehnologia semiautomată a offside-ului să fie introdusă pentru sezonul 2024-25.


O serie de manageri din Premier League au criticat VAR și standardele de arbitraj în acest sezon, inclusiv antrenorul lui Wolves, Gary O'Neil.


O'Neil a primit în aprilie o interdicție de un meci pe linie de joc pentru comportamentul său în apropierea camerei arbitrilor după un meci împotriva lui West Ham, în urma căruia Wolves a avut un gol de egalitate anulat în urma unei verificări VAR.


Președintele lui Wolves, Jeff Shi, a pus la îndoială, de asemenea, rolul VAR după meciul cu West Ham și a declarat că clubul ar fi mai sus în clasament "dacă nu ar fi existat o serie de decizii incorecte sau litigioase".


Nottingham Forest a pus sub semnul întrebării oficialul VAR într-o declarație extrem de critică pe rețelele de socializare, după ce trei apeluri la penalty au fost respinse în înfrângerea cu 2-0 la Everton luna trecută.


O comisie independentă de incidente cheie ale meciului a decis ulterior că Forest ar fi trebuit să aibă un penalty din cele trei apeluri nereușite.


Una dintre cele mai mediatizate greșeli VAR de până acum este golul lui Luis Diaz, care a fost respins în mod incorect pentru offside pentru Liverpool la Tottenham în octombrie.


Premier League a declarat că incidentul a evidențiat "deficiențe sistemice în procesul VAR" și că au fost luate "învățăminte cheie și acțiuni imediate".


În februarie, directorul general al ligii, Tony Scholes, a declarat că VAR a crescut numărul de decizii corecte, dar că aceste decizii durează prea mult și oferă o experiență slabă pe stadion.


În încercarea de a îmbunătăți transparența, șeful arbitrilor, Howard Webb, discută în mod regulat incidentele recente notabile în care a fost implicat VAR, inclusiv înregistrările audio dintre oficialii de pe teren și echipa VAR, în cadrul emisiunii TV Match Officials Mic'd Up live.


Luna trecută, Suedia a devenit singura ligă de elită din primele 30 de ligi ale Uefa care a respins VAR.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!