DIGI anunță că va cumpăra Telekom Mobile România

Bogdan Chirea
0

Digi Romania (fost RCS&RDS) a anunțat luni că a semnat un acord de principiu pentru achiziția a 99,9999994% din Telekom Romania Mobile de la grupul elen OTE, prin intermediul West Network Invest S.R.L., un vehicul investițional controlat majoritar de Digi și minoritar de grupul Clever Media.


Anul trecut, OTE anunțase un memorandum pentru vânzarea Telekom Mobile către Quantum Projects Group, deținut de Adrian Tomșa, proprietarul Clever Media, care controlează Prima TV și Profit.ro.


Telekom Mobile, al patrulea mare furnizor de telefonie și internet mobil din România, după Orange, Vodafone și Digi, va trece printr-o analiză concurențială mai complexă din partea Consiliului Concurenței. Președintele Consiliului, Bogdan Chirițoiu, a declarat pentru HotNews.ro că evaluarea tranzacției va necesita resurse suplimentare, dat fiind că Digi este un actor important pe piață.


Adrian Tomșa, într-un interviu pentru Profit.ro, a negat că ar fi interfața lui Zoltan Teszari, acționarul principal al RCS-RDS. Tomșa a explicat că, deși are o relație de respect cu Teszari, proiectul achiziției Telekom Mobile este rezultatul unei colaborări de câțiva ani. El a menționat și o încercare anterioară de achiziție a UPC România, în parteneriat cu Horia Ciorcilă și RCS&RDS, care nu s-a concretizat.


În februarie, Tomșa a afirmat pentru ZF că nici Horia Ciorcilă, nici Digi, nici Teszari nu sunt implicați în preluarea Telekom România Mobile în această fază. West Network Invest și Ciorcilă nu au vreo implicare în achiziție.


În realitate lucrurile au stat total diferit după cum am scris de aseară pe IT MANIA:

„Societatea informează piața că, în data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni și condiții pentru achiziționarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, a unei dețineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacția”).


Încheierea Tranzacției este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea și semnarea documentației aferentă Tranzacției.


Conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacția este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piață ca operator independent de telecomunicații.


Citește și: 

Digi este de fapt cel care preia Telekom Romania Mobile Communications


Grupul Digi, controlat de Zoltan Teszari, este un jucător major în piața media și telecom din România, deținând posturile de televiziune Digi 24 și Digi Sport, site-uri de știri și Digi FM. În sectorul telecom, Digi este lider pe internet fix și TV, al doilea pe internet mobil și al treilea pe telefonie mobilă. Clever Media, deținut în majoritate de Adrian Tomșa, include 11 canale de televiziune și 7 site-uri, printre care Prima TV și Profit.ro.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!