Iată când are loc Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca în 2024

Bogdan Chirea
0

Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca, cel mai mare festival din Dobrogea de Nord, va avea loc anul acesta pe 21 și 22 septembrie 2024.


Evenimentul, organizat de Primăria și Consilul Local Jurilovca, din județul Tulcea, se va desfășura în cele două porturi din Jurilovca, iar scena principală va fi amplasată în portul nou, la fel ca în 2023. 


Scopul principal al festivalului este promovarea tradițiilor locale, a zonei lagunare Razelm-Sinoe, a gastronomiei specifice și a destinației turistice Jurilovca.


„Festivalul Borșului Lipovenesc a devenit simbolul comunei Jurilovca și este un eveniment reprezentativ pentru întreaga Dobroge.


Încă de la începutul anului, am primit numeroase întrebări de la turiști și localnici despre data desfășurării festivalului din acest an. A fost dificil să luăm o decizie din cauza calendarului electoral, dar am ales în cele din urmă penultimul weekend din septembrie, pentru a nu ne îndepărta prea mult de datele tradiționale ale festivalului. 


Lucrăm încă la programul artistic și la diverse surprize, cum ne-am obișnuit vizitatorii în fiecare an. Sper ca și anul acesta să organizăm o ediție reușită”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și inițiator al festivalului cu 15 ani în urmă.


Ediția din 2023 a fost un real succes atrăgând zeci de mii de turiști. Conform estimărilor peste 150.000 de oameni au vizitat comuna Jurilovca pentru a participa la eveniment. Timp de două zile au fost pregătite peste 50.000 de porţii de borş pescăresc.


Peste 50 de membri ai comunităţii de pescari din comunitate gătesc borşul după reţeta tradiţională a întemeietorilor localităţii, care s-au stabilit aici în urmă cu 200 de ani.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!