M-am uitat la Tati Part-time pe Netflix și mi-a plăcut

Bogdan Chirea
0

În această minivacanță de Paști am avut ocazia să mă bucur cu adevărat de un film fără presiunea de a răspunde la notificări și mailuri. De 1 mai m-am bucurat de premiera pe Netflix a comediei românești Tati Part-time cu Alex Bogdan și Eva Măruță.

Dacă nu ai văzut filmul îl poți vedea aici.

Lansat la începutul lunii ianuarie, filmul de comedie a fost un succes în cinematografe. În prima săptămână de la lansare, „Tati Part-Time” a atras un public de peste 140.000 de spectatori, clasându-se pe primul loc în topul încasărilor.

În ceea ce privește povestea filmului, Iustin (interpretat de Alex Bogdan) este un avocat ale cărui aspirații profesionale, pentru realizarea cărora a făcut aproape orice compromis necesar, sunt amenințate odată cu apariția neașteptată a Mayei (jucată de Eva Măruţă), fina sa în vârstă de 8 ani, de care trebuie să aibă grijă, deși nu se pricepe deloc la copii.

Care a fost faza cu toate criticile legate de Eva Măruță

Ca mulți alți internauți și mie mi s-a părut că ambii copii ai familiei Măruță au devenit unelte comerciale de la o vârstă mult prea fragedă și că nu este deloc ok să nu lași un copil să aibă parte de o copilărie adevărată. Atât David cât și Eva au canale oficiale pe aproape toate rețelele de socializare, pe care, desigur, le administrează tot părinții lor.

Nu știu dacă a fost tot o strategie de marketing, dar la mine a funcționat. Toate criticile internauților cum că Eva Măruță a primit rolul doar pentru că părinții lor sunt vedete și că nu are talent m-au făcut să vreau să văd filmul.

După lansarea filmului „Tati part-time”, internauții s-au împărțit în două tabere, unii care au apreciat prestația Evei și alții care au criticat-o și i-au adresat cuvinte dure, care au dus la o reacție publică din partea lui Cătălin Măruță.

Personal cred că lumea pur și simplu a devenit rea... foarte rea. Micuța actriță a jucat chiar surprinzător de bine și nu am înțeles absolut deloc ce așteptări aveau "cinefilii" de la un copil sau de la scenele ]n care actori erau copiii. Evident că s-au văzut stângăciile dar acest film nu candidează la Oscar.

Și la ce anume vă așteptați de la un film în care scrie mare pe ecran că producător este Cătălin Măruță?

Cătălin Măruță a fost invitat la „România în Direct”, la postul de radio Europa FM, unde a spus „Când am vrut să fiu coproducător nu a fost niciun gând pe partea financiară, ci a fost doar un gând pentru partea de a-ți proteja ce se întâmplă cu acest film pe viitor” / „Nu voiam să fie asociată Eva cu anumite campanii comerciale și eu să nu am niciun drept pentru că am semnat că sunt OK cu tot ce înseamnă filmul”. Mai mult, Cătălin Măruță subliniază că filmul a fost „gândit pentru Eva”.  

Așadar, când vii cu bani de acasă pentru un proiect privat, unde ești co-producător, nu am înțeles înverșunarea pentru care s-au dezbătut săptămâni întregi articole pe subiectul fimului.

Trebuie să recunosc că atunci când am citit VIDRA Production m-am așteptat la un film de comedie extrem de prost, cu glume răsuflate la care nu aș putea să schițez nici măcar un zâmbet. Contrar așteptărilor am avut momente în care am râs.

Ca să rezonezi cu situațiile din film, cel mai probabil, trebuie să fii trecut prin ele în viața reală, cu proprii copii sau nepoți. M-au amuzat, de asemenea, și interpretările celorlalte personaje din film, despre care, aparent, nu mă așteptam să le apreciez.

Spre deosebire de multe alte succese de box office autohtone, filmul de față are actori în el și a știut să își spună povestea astfel încât să-l văd până la final fără să mă plictisesc sau să simt nevoia să mă uit pe telefon.

La final, chiar mi s-a părut că Eva Măruță a jucat bine pentru un prim rol și nu am înțeles de unde vin răutăcismele românilor. Desigur, micuța chiar nu candidează la un premiu de interpretare și nu văd de ce ai avea pretenții. Pot înțelege că uneori nu se înțelegea ce spune și că unii au așteptări de la copii actori dar haideți să acceptăm că rolul Evei a fost să fie unul de copil năzdrăvan căreia îi place să facă prank-uri. 

Dacă urmăreai cine a produs filmul ai fi înțeles că ... și acest film este unul comercial și că producătorii au urmărit să recupereze suma investită în el. Matei Dima spunea că au băgat 1 milion de euro ... și am înțeles momentele jenante de publicitate din film. 

Dar ... filmul este unul de comedie care nu se ia nici el prea mult în serios. De la un film produs de Vidra, nu cred că nu ai învățat nimic din tot ce înseamnă ele și ce oferă ele. Tati Part-time nu este un film de Oscar, Globurile de Aur sau Gopo dar se poate mult mai rău și pe Netflix ajung toate.

Ce apreciez eu e că a fost nevoie de doar 5 luni ca filmul să treacă de la cinema la Netflix și uite așa nu m-am plâns câți bani am pierdut eu pe un bilet la cinema.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!