Minorii nu mai au voie să-și facă tatuaje nici dacă au acordul părinților

Bogdan Chirea
0
tatuaj minori

Saloanele de tatuaje nu vor mai putea tatua minori, chiar dacă aceștia au acordul părinților. Aceeași regulă se aplică și pentru piercingurile corporale sau implanturile dermale, cu excepția celor din zona urechii, unde tinerii sub 18 ani nu au nevoie de consimțământul părinților.


Minorilor le este acum interzis să-și facă tatuaje, chiar și cu acordul părinților, conform noului ordin al ministrului Sănătății. Tinerii sub 18 ani nu vor putea să se tatueze, indiferent de consimțământul părinților.


În plus, saloanele specializate nu vor mai avea permisiunea să realizeze nici piercinguri corporale sau implanturi dermale minorilor, cu excepția celor din zona urechii și cu acordul părinților. De asemenea, documentul interzice efectuarea procedurilor medicale estetice invazive și a celor care utilizează produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale în saloanele de înfrumusețare.


Dacă au mai puțin de 16 ani și doresc piercinguri, clienții le pot face doar în urechi și doar cu acordul părinților. Piercingurile la nivelul organelor genitale sunt interzise.


Cei care tatuează în saloane autorizate afirmă că aceste modificări nu au niciun impact pentru ei. Din cauza eticii profesionale, oricum nu realizau aceste proceduri minorilor.


Președintele Asociației Tattoo & Piercing atrage atenția că minorii ar putea fi tentați să meargă la saloane neautorizate pentru a se tatua.


Realizarea implanturilor dermale la nivelul organelor genitale este interzisă pentru persoanele de toate vârstele.


„(1) Este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal și implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepția piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui.

(2) Este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică și artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

(3) Este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

(4) Este interzisă efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale”, conform articolului 15, ORDIN nr. 1.648 din 29 martie 2024 Ministerul Sănătății.”

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!