Mix captivant de sunete și stiluri la Jazz in The Park 2024

Bogdan Chirea
0

Jazzul îmbracă culori culturale diverse la Jazz in the Park Festival 2024. Noii artiști confirmați aduc la Cluj-Napoca ritmuri variate, de la ritmuri dansante din Senegal, la jazz etnic din Azerbaijan și influențe tradiționale românești, toate într-un mix captivant de sunete și stiluri ce promite o experiență muzicală de neuitat. 


Printre artiștii noi se numără Orchestra Baobab din Senegal, cunoscută pentru ritmurile influențate de son cubano, wolof și tradiții mande, și Isfar Sarabski Quartet din Azerbaijan, care redefinește jazzul prin elemente electronice inovatoare. 


Publicul va putea savura și influențele tradiționale moldovenești aduse de Trigon, precum și vibe-ul urban românesc alături de Norzeatic și Qinta Spartă. De asemenea, serile festivalului vor fi animate de DJ-i precum DJ Hefe, Andi Moisescu, Moss Farai și Melomenuții.


Alin Vaida, fondatorul Jazz in the Park, a declarat: „Anunțul noului lineup dovedește cât de variat este festivalul nostru an de an! Continuăm tradiția de a aduce o trupă africană prin Orchestra Baobab, avem o premieră națională prin Isfar Sarabski și ne bucurăm să revină prietenii noștri de la Trigon și Jazzbois. Jazz in the Park e considerat un festival de nișă, dar în lineup-ul nostru se regăsesc atât pasionații de jazz, cât și fanii de electronică, world music, funk, hip-hop, afrobeat sau easy listening. Jazzul este incluziv, iar acesta este principalul nostru mesaj!”

Orchestra Baobab (Senegal) – Trupa din Dakar, cu peste 50 de ani de activitate, aduce pentru prima dată în România ritmurile vibrante de wolof și tradițiile mande, invitând publicul la dans și bună dispoziție.

Isfar Sarabski Quartet (Azerbaijan) – Tânărul pianist și compozitor combină jazzul cu elemente electronice, oferind o experiență muzicală unică. Originar din Baku, Sarabski a câștigat recunoaștere internațională pentru talentul său excepțional. La Jazz in the Park vine sub forma unui quartet.


Trigon (Moldova) – Îmbinând sunetele tradiționale moldovenești cu influențe moderne de jazz și rock, Trigon este o trupă de neratat la festival. Fondată în 1992, trupa a cucerit publicul cu stilul său unic, numit de unii „un blend de punk greoi și rock, plus folk”.


NAUSYQA (Olanda) – Un sextet modern cu membri din Olanda, Portugalia, Spania și Italia, NAUSYQA sunt una dintre descoperirile recente ale concursului Jazz in the Park, câștigând locul 3 anul trecut. Stilul lor aparte ne-a determinat să continuăm colaborarea și în acest an.


Norzeatic și Qinta Spartă (România) – Norzeatic, cunoscut ca artist de hip hop și poet, va cânta alături de trupa Qinta Spartă, aducând un amestec de hip hop, funk și groove.


Jazzbois (Ungaria) – Trio-ul din Budapesta combină jazzul cu hip hop-ul, creând un sunet groovy și captivant.


Jazz in the Park Festival revine între 30 august și 1 septembrie în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, iar printre artiștii anunțați anterior se numără: legendara trupă Cymande, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, Avishai Cohen Trio, Tigran Hamasyan Trio, Jazzanova Live, Manu Katché, Kinga Glyk, KRiSPER, Amphitrio, Oreglo și Wasted Generation.


Pe lângă concerte, organizatorii pun accent pe experiența participanților. Jazz in the Park este singurul festival din România care încurajează practicarea muzicii ca hobby și promovează echipamente audio de înaltă calitate. Pentru a completa experiența de festival, vor fi oferite momente culinare speciale și diverse activități complementare pentru toate vârstele, cum ar fi Gin & Pizza Workshop, unde participanții pot învăța să facă pizza și să o savureze în festival. De asemenea, se va amenaja un Book Corner, unde iubitorii de lectură pot citi o carte cu muzică jazz live pe fundal. Întâlnirile pe Prispă revin cu noi discuții interesante cu mari artiști și specialiști din industrie.



Abonamente la preț redus


Până pe 25 iulie, cei interesați pot achiziționa abonamente la preț redus de 399 lei. Un discount special este disponibil pentru muzicieni, artiști și studenți de muzică la liceu sau facultate, care pot beneficia de abonamente la prețul de 300 lei, completând un formular online. Campania este valabilă în perioada 26 martie-8 iulie.


Despre Jazz in the Park


Jazz in the Park este un festival care combină muzica bună cu promovarea valorilor pozitive în comunitate. Festivalul a găzduit peste 450 de concerte de jazz cu artiști internaționali și este unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul „Best Small European Festival” la European Festival Awards, devenind primul festival de jazz din Europa și România care a obținut această distincție. Evenimentele sunt organizate de Fapte, asociație care dezvoltă oameni și comunități prin evenimente culturale. Anul acesta, asociația a primit premiul AFCN pentru „Rezistență în Cultură”.


Calendarul din 2024 include:


Jazz in the Park Competition | Parcul Central „Simion Bărnuțiu” | 5 - 7 iulie

Jazz in the Park Festival | Parcul Etnografic „Romulus Vuia” | 30 august - 1 septembrie

Music Gallery | Muzeul de Artă din Cluj-Napoca | 4 - 26 octombrie

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!