Noaptea Muzeelor se ține la Galeriile Artmark

Bogdan Chirea
0

În anul în care se aniversează două decenii de când întreaga Europă organizează „Noaptea Muzeelor” – eveniment ce deschide liber porțile iubitorilor de artă și istorie, Artmark răsplătește pe toți cei care nu renunță la tradiția turului cultural de noapte, oferindu-le, alături de mixul său de 6 expoziții de artă, carte și accesorii de lux, ocazia de a participa la o tombolă cu premii garantate. 


Sub îndemnul „Vizitează arta la ea acasă” – în Palatul Cesianu-Racoviță, o bijuterie arhitecturală aflată în chiar inima Capitalei – vizitatorii sunt îndemnați să se bucure de artă românească importantă, de la Grigorescu și Tonitza la Ilfoveanu și Ghenie, dar și de piese decorative de colecție sau de ceasuri și bijuterii unicat, dintre care multe pot fi și cumpărate pe loc. Cu aceeași ocazie, oricine trece pragul Galeriilor Artmark de Noaptea Muzeelor se poate înscrie într-o loterie cu zeci de premii sigure, oferite în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal: tricouri, sacoșe și stickere promoționale cu unele dintre cele mai cunoscute capodopere ale acestui muzeu.


Anul acesta, evenimentul intitulat „Noaptea Muzeelor” este sărbătorit în toată Europa, în data de 18 mai. La Galeriile Artmark programul de vizitare va fi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la 19.00 la 00.00. Expozițiile accesibile publicului cu intrare liberă nu sunt puține. Vizitatorii au acces, în cadrul selecției expoziției și licitației de memorabilia de muzică și sport, la obiecte vestimentare-trofeu, ce au aparținut unor staruri naționale și internaționale (precum Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Loredana Groza, Inna și mulți alții), prezentate cu titlul generic „Legends”. 


De asemenea, la 120 de ani de la nașterea lui Salvador Dalí, este în continuare deschisă expoziția intitulată, sugestiv, „În mintea lui Dali”, care prezintă o selecție inedită, cu peste 110 lucrări, atât grafică, sculptură și ceramică, cât și piese de mobilier, tapiserie și bijuterii, în care se regăsesc teme care l-au consacrat pe celebrul artist – precum fascinația pentru zodiac sau tarot, tema timpului, persistența memoriei și lumea visului. Sunt prezente și celebrele buze-gigant, „Canapeaua Dalilips”, inspirate de actrița hollywoodiană Mae West.


Este an aniversar și pentru Casa de Licitații A10 by Artmark, care împlinește 16 „primăveri”, așadar la Palatul Cesianu-Racoviță este deschisă și expoziția ce prezintă ceasuri și bijuterii de lux ce vor face obiectul unei licitații-eveniment, toate cele 180 de loturi începând de la un preț unic de pornire de numai 100 de euro, fără rezerve, chiar și pentru articole al căror preț de listă este de 40.000 de euro.


Cu aceeași ocazie, Artmark anunță și deschiderea expoziției dedicate Licitației de Artă Postbelică și Contemporană, care aduce la lumină o selecție de lucrări ce urmăresc evoluția accelerată a fenomenului artistic românesc de după 1950 în toată complexitatea lui. În cadrul acestui eveniment este din nou prezent Adrian Ghenie – cu cea mai mare în dimensiuni lucrare a sa ce participă într-o licitație din România: „Nova” (2003-2004), ce are un preț de pornire de 50.000 de euro. 


Publicul vizitator va putea remarca și continuarea poveștii “Hidrei”, deoarece artista contemporană Ana Stoica a realizat o pictură intitulată sugestiv „Ignoranța menține războiul”, în cadrul căreia, marcată de amploarea discuțiilor din spațiul public declanșate de opera lui Costin Ioniță, transformă sculptura „Hidra” într-un anti-erou, ce simbolizează conflictul/vrăjmășia și ura de clasă; reamintim că originalul monumental al “Hidrei” a fost recent adjudecat în Licitația anuală Artmark de Sculptură pentru 10.000 de euro.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!