OpenAI spune că vocea Sky din ChatGPT va fi pusă pe pauză, după ce s-a îngrijorat că seamănă prea mult cu Scarlett Johansson

Bogdan Chirea
0

OpenAI suspendă utilizarea popularei voci Sky în ChatGPT, deoarece se teme că aceasta seamănă prea mult cu actrița Scarlett Johansson din "Her".


Compania spune că vocile din ChatGPT provin de la actori plătiți. Au fost selectați cinci finaliști dintr-un grup inițial de 400 și este o pură coincidență faptul că actrița nenominalizată din spatele vocii Sky are un ton asemănător cu cel al lui Johansson.


Vocea este pe cale să devină mai proeminentă pentru OpenAI pe măsură ce începe să implementeze un nou model GPT-4o în ChatGPT. Odată cu acesta va veni o interfață conversațională complet nouă, în care utilizatorii pot vorbi în timp real cu o IA care sună natural și imită emoțiile.


Deși vocea Sky și o versiune a ChatGPT Voice există de ceva timp, comparația cu Johansson a devenit mai evidentă datorită faptului că Sam Altman, directorul general al OpenAI, și mulți alții, au trasat o asemănare între noul model de inteligență artificială și filmul "Her".


În "Her", Scarlett Johansson dă voce unui sistem de operare AI avansat numit Samantha, care dezvoltă o relație romantică cu un scriitor singuratic interpretat de Joaquin Phoenix. Cu abilitatea sa de a imita răspunsurile emoționale, paralelele de la GPT-4o au fost evidente.


Ceea ce face ca GPT-4o să fie diferit de modelele anterioare sau chiar de versiunea anterioară a ChatGPT Voice este multimodalitatea sa. Aici a fost antrenat și poate înțelege (precum și genera) imagini, text, video și, bineînțeles, vorbire.


Spre deosebire de alte modele multimodale, acesta va permite conversații în timp real și chiar o voce emoțională și adaptabilă.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!