Raiffeisen Tech, o nouă companie de IT pentru industria bancară

Bogdan Chirea
0
Raiffeisen Tech

Raiffeisen Tech, noul centru de tehnologie și dezvoltare software pentru industria financiar-bancară, se lansează oficial pe 1 iulie în România. 


Conducerea companiei nou înființate este asigurată de Diana Andrei, care ocupă funcția de General Manager. 


Diana Andrei are peste 20 de ani de experiență în domeniul bancar, dintre care ultimii 8 ani petrecuți la Raiffeisen Bank România, unde a fost Head of IT Delivery Department din 2018 până la înființarea Raiffeisen Tech.


Noua companie va furniza servicii IT atât pentru Raiffeisen Bank România, cât și pentru alte entități din grupul Raiffeisen Bank International.


Operațiunile deschise în România au obiective de dezvoltare pe termen lung, având în vedere o piață dinamică cu specialiști IT foarte bine pregătiți și numeroase universități tehnice care oferă perspective promițătoare pentru viitorii experți în tehnologie. Raiffeisen Tech desfășoară, de asemenea, operațiuni în Polonia și Kosovo.


Raiffeisen Tech este o filială a Raiffeisen Tech GmbH, parte a grupului Raiffeisen Bank International.


În prezent, compania se află în faza de pregătire a proceselor operaționale, urmând să efectueze primele angajări în luna iulie a acestui an.


„Am lansat Raiffeisen Tech cu viziunea de a deveni principalul partener pentru soluții tehnologice al grupului Raiffeisen Bank International și ne bazăm pe capacitatea echipei nou formate de a dezvolta cele mai performante produse și soluții, care să susțină inovația continuă în industria bancară”, a declarat Diana Andrei, General Manager, Raiffeisen Tech.


Până la sfârșitul acestui an, Raiffeisen Tech va crea 100 de locuri de muncă, iar anul viitor acest număr ar putea ajunge la aproape 200. Compania promovează un mod de lucru flexibil, având un birou în București, permițând astfel angajaților din capitală să opteze pentru lucrul hibrid, dar oferind și posibilitatea de a lucra 100% de la distanță din orice oraș din România.


„În prezent, tehnologia are un impact major asupra industriei bancare, transformând modul în care serviciile financiare sunt oferite și utilizate. Suntem bucuroși să avem alături de noi un partener de încredere, cu ajutorul căruia continuăm investițiile în tehnologie și inovație. Raiffeisen Tech, o companie dezvoltată în România, unde piața IT a crescut semnificativ în ultimele decenii, devine principalul partener al Raiffeisen Bank în domeniul soluțiilor tehnologice”, a declarat Bogdan Popa, Vicepreședinte Operațiuni & IT, Raiffeisen Bank România.


Proiectele dezvoltate în cadrul Raiffeisen Tech vor avea o dimensiune internațională și vor utiliza cele mai avansate tehnologii disponibile. Printre pozițiile deschise la Raiffeisen Tech se numără Python Developer, Full Stack Developer, DevOps Engineer și Business Analyst.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!