Allview Solar Energy anunță semnarea contractului pentru implementarea unui proiect cu o putere de 1 MWp

Bogdan Chirea
0

Allview Solar Energy a anunțat semnarea unui contract pentru implementarea unui proiect de 1 MWp pentru Rondocarton S.R.L. 


Compania Visual Fan, prin divizia sa specializată în soluții de energie verde, Allview Solar Energy, în parteneriat cu Waldevar Energy, va implementa un proiect Full EPC cu o capacitate de 1 MWp. Proiectul, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are o valoare de aproape 3 milioane lei. Instalația va fi utilizată pentru consumul propriu al companiei Rondocarton și va funcționa la nivel de prosumator.


Proiectul Full EPC include servicii complete de inginerie, proiectare, achiziție, montaj, punere în funcțiune, realizarea dosarului de prosumator și susținerea proiectului tehnic în fața operatorului de distribuție. Instalarea va fi realizată pe clădirea companiei Rondocarton din Târgoviște, cu panouri fotovoltaice montate pe structuri de aluminiu, proiectate pentru stabilitate și rezistență în diverse condiții meteorologice. Aceste structuri includ elemente de lestare și componente de protecție pentru a menține integritatea membranei hidroizolatoare din PVC.


Soluția propusă de Allview Solar Energy include instalarea unui post de transformare de 1000 kVA 20/0,8 kV și a unui transformator de servicii interne 0,8/0,4 kV. Panourile fotovoltaice utilizate sunt de marca Trina Solar, având o putere de 685 W și celule type-N, care oferă un randament superior. Acestea vor fi poziționate est-vest pentru a maximiza producția de energie solară și a minimiza pierderile de curent continuu.


Sistemul fotovoltaic va utiliza invertoare Huawei de 215 kW pe 800 V, cunoscute pentru performanța și fiabilitatea lor, pentru a reduce pierderile de energie. Monitorizarea și gestionarea invertoarelor se vor face cu ajutorul unor sisteme avansate care permit controlul comunicațiilor și înregistrarea datelor în timp real. Tablourile electrice de curent alternativ vor fi echipate cu componente de înaltă calitate de la producători de top precum ABB, Eaton, Schrack și Schneider, asigurând eficiența și siguranța funcționării sistemului.


Pentru a optimiza randamentul și fiabilitatea sistemului, acesta va fi conectat la rețeaua de medie tensiune prin instalarea unui post de transformare 20/0.8 kV - 1000 kVA. Estimările arată că, în următorii 20 de ani, instalația va produce peste 25.535 MWh de energie electrică, reducând emisiile de gaze cu efect de seră cu 15.755 tone CO2/an. Producția brută de energie regenerabilă este de 114,66 tep/an pentru compania Rondocarton.


Mihnea Bâldea, Director General al Rondocarton S.R.L., a declarat: 


„O direcție strategică importantă pentru viitorul companiei noastre este creșterea sustenabilității activităților noastre. De aceea, Rondocarton și-a asumat un parcurs clar de scădere a amprentei sale de carbon în următorii ani, iar instalarea de panouri solare pentru producerea de energie din surse regenerabile este un obiectiv investițional pentru toate cele trei fabrici ale noastre din România, de la Cluj, Târgoviște și Sibiu. 


Ne bucurăm că reușim în acest moment să facem un prim pas concret în această direcție, obținând o finanțare importantă prin PNRR și găsind un partener de încredere în compania Visual Fan S.A. din Brașov pentru instalarea sistemului. Ne dorim și suntem încrezători că până la sfârșitul anului acesta, la fabrica noastră din Târgoviște vom obține o parte importantă din necesarul nostru de energie electrică prin sistemul de producere de energie electrică cu panouri fotovoltaice pe care urmează să îl instalăm în următoarele luni.”


Divizia Allview Solar Energy oferă soluții complete și personalizate pentru construirea centralelor fotovoltaice. Compania Visual Fan a instalat peste 500 de sisteme fotovoltaice și dispune de stocuri permanente de panouri solare și invertoare. 


Echipamentele utilizate provin de la furnizori de renume mondial precum Trina, Longi, Jinko, Fronius, Huawei, Growatt, K2 Germania, ABB, Eaton, Schrack, Schneider și ZeroFire. Listată în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, Visual Fan SA urmărește să utilizeze instrumentele pieței de capital pentru finanțarea strategiei de dezvoltare pe plan intern și internațional, având în prezent o capitalizare bursieră de aproape 100 milioane lei.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!