Ce televiziuni vor difuza Champions Leaugue, Europa și Conference League

Bogdan Chirea
0
drepturi tv champions league

Începând cu următoarea ediție și până în 2027, drepturile TV pentru meciurile din cupele europene au fost atribuite pentru piața din România pentru două trusturi de televiziune.


Potrivit surselor GOLAZO.ro, două posturi TV au ajuns la un acord de principiu cu UEFA pentru a transmite toate cele trei competiții: Champions League, Europa League și Conference League. Deși anunțul oficial nu a fost făcut încă, cele două televiziuni sunt Prima Sport și Digi Sport.


Contractul anterior a acoperit perioada 2021-2024 și s-a încheiat odată cu finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid și Borussia Dortmund, desfășurată la Londra și câștigată de echipa lui Ancelotti cu scorul de 2-0.


În acești trei ani, drepturile pentru cupele europene au fost deținute de cinci posturi TV. Champions League a fost difuzată de Prima Sport, Digi Sport și Orange Sport, în timp ce Europa League și Conference League au fost transmise de Pro TV și Pro Arena. Pro TV a transmis în principal meciurile FCSB din faza grupelor Conference League.


Unul dintre cele trei posturi care au transmis Champions League nu va mai emite din această vară. Orange Sport va opri definitiv emisia canalelor începând cu 1 iulie 2024. Conform informațiilor disponibile, o mare parte din echipa Orange Sport se va muta la Prima Sport.


Noul Contract 2024-2027


Noul contract include un număr mult mai mare de meciuri pentru fiecare competiție. În Champions League, transmisiunile vor începe încă din play-off, iar numărul total de meciuri va depăși 200 în fiecare ediție.


Distribuția meciurilor pentru toate cele trei competiții:


- Champions League: 203 meciuri

- Europa League: 189 meciuri

- Conference League: 153 meciuri

- Supercupa Europei: 3 meciuri


Numărul total de meciuri pentru toate competițiile va ajunge la 548, cu Liga Campionilor deținând peste 37% din jocuri. În comparație, în sezonul actual, de la play-off până la finală, au fost 137 de meciuri în Champions League, cu 66 mai puține decât cele planificate pentru fiecare dintre viitoarele ediții.

Canalele Prima Sport, în număr de cinci, sunt disponibile tuturor operatorilor de cablu din România, inclusiv DIGI România, care preia canalele 1,2 și 3. Orange sau Vodafone au în grilă și canalele 4 șau 5. Canelele se pot urmări și online, fie pe platformele online ale operatorilor, fie pe platforma PrimaPlay.


Canalele DigiSport sunt receptionate exclusiv în rețeaua Digi sau online pentru abonații operatorului. DIGI este lider pe piata de servicii de televiziune prin cablu, avand o cota de piata de 70%, conform datelor ANCOM.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!