Conferința despre educarea minții și a corpului la București

Bogdan Chirea
0

Peste 700 de profesori, învățători, psihologi, educatori și lideri au participat la conferința sold out "Learning Tapestry: The Future of Education", cea mai mare conferință despre educație și inteligență socio-emoțională, leadership și cultivarea compasiunii. 


Evenimentul a reunit lideri mondiali în educație și cercetare, inclusiv profesori universitari, consultanți, autori renumiți, medici și psihologi, care au participat pe 5 și 6 iunie la București.


Conferința s-a adresat unor diverse categorii de public:

- Liderilor din companii care caută soluții pentru un viitor incert și complex.

- Părinților care caută sprijin și sfaturi pentru ei și copiii lor.

- Profesorilor, învățătorilor și educatorilor interesați de tehnici noi de educare, axate pe educația socio-emoțională și formarea de caractere, pentru a ajuta noile generații să prospere.


În prima zi, la Face Convention Centre, experții au dezbătut teme precum: educația socio-emoțională, reziliența, procesul de luare a deciziilor, acceptarea vulnerabilității și transformarea acesteia într-o putere, tehnici de învățare, parenting în era transformărilor, sănătatea mintală în era suprainformării, reproiectarea curriculumului și pedagogiei, compasiunea în educație și adaptarea la noile cerințe ale pieței muncii.


Christa Tinari, lider educațional și trainer internațional în educație socio-emoțională la The Garisson Institute (SUA), a subliniat importanța rezilienței, care, dacă ar fi exersată din timpul școlii, ar forma adulți puternici, empatici și adaptabili în fața schimbărilor rapide ale societății.


„Reziliența ne permite să supraviețuim, să prosperăm și să ne schimbăm percepția despre noi înșine și despre lume, creând noi opțiuni pentru viitorul nostru. Cercetătorii au demonstrat legătura puternică dintre reziliență și îmbunătățirea stării de bine la orice vârstă, bunăstării emoționale și succesului școlar”, a explicat Christa Tinari.


Un invitat special a fost Mario Vasilescu, strateg digital canadian cu origini românești și CEO și fondator al Readocracy, prima platformă dedicată bunăstării informaționale. Mario a atras atenția asupra importanței conștientizării modului în care ne hrănim mințile.


„Ne confruntăm cu o epidemie de info-obezitate. Atenția noastră concentrată pe mass-media a devenit o afacere pentru alții. Trebuie să fim mai atenți la dieta noastră informațională. Modul în care consumăm informații influențează dependența, depresia, violența, democrația și evoluția adevărului”, a explicat Mario Vasilescu.


În a doua zi a conferinței, participanții au avut șansa de a adresa întrebări concrete și de a primi sfaturi direct de la experți, în cadrul a opt workshopuri cu număr limitat de locuri, care s-au desfășurat la capacitate maximă. Aceste sesiuni au oferit o experiență completă, combinând teoria cu practica.


Dr. Maurice J. Elias și Ed Dunkelblau, experți internaționali și directori ai Institutului pentru Învățarea Inteligenței Emoționale, Universitatea Rutgers (SUA), au susținut un workshop despre importanța învățării tehnicilor de rezolvare a problemelor, pe care elevii și copiii le pot adapta în orice situație dificilă viitoare.


„Când lucrăm cu școlile, auzim adesea scuza că nu există timp, din cauza curriculumului foarte încărcat. Dar nu este vorba de timp, ci de priorități”, a spus Dr. Ed Dunkelblau.


Prioritatea școlilor, potrivit experților, ar trebui să fie construirea unor oameni de succes, valoroși și cu un puternic bagaj socio-emoțional.


„Printre trăsăturile cheie ale oamenilor de succes se numără ambiția, comunicarea, empatia, perseverența, valorile, persuasiunea, scopul, autocontrolul, reziliența, încrederea, recunoașterea limitelor și generozitatea. Școlile ar trebui să dedice la fel de mult timp predării acestor abilități ca și matematicii, științelor și cititului”, a explicat Dr. Maurice J. Elias.

Georgios Athanasopoulos, CEO al Vista Bank, a afirmat: „Am fost onorați să ne alăturăm Fundației Verita ca partener și Compassion Advocate al conferinței Learning Tapestry. Pe măsură ce lumea se schimbă rapid, educația trebuie să evolueze pentru a ne dota cu abilitățile necesare pentru a ne adapta provocărilor viitoare și a trăi o viață personală și profesională echilibrată și împlinită. La Vista Bank, am început deja să dezvoltăm astfel de competențe în cadrul echipei noastre, recunoscând importanța lor pentru bunăstarea angajaților noștri și modul în care relaționăm cu clienții și partenerii noștri.”


Evenimentul a fost organizat de Fundația Verita, Școala Internațională Verita și Centrul pentru Științe Contemplative și Etică bazată pe Compasiune al Universității Emory (Atlanta, SUA), cu sprijinul Vista România.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!