Discovery Channel are din nou feed dedicat pentru România

Bogdan Chirea
0

Warner Bros. Discovery a obținut recent licența de la Comisariat Voor de Media, echivalentul Consiliului Național al Audiovizualului din Olanda, pentru Discovery Channel România. 

Este vorba mai degrabă de o relansare a feedului dedicat al postului de televiziune pentru România, canalul va fi disponibil atât în format SD, cât și HD.


Discovery Channel România va fi inclus în grilele tuturor operatorilor de cablu, IPTV, DTH și OTT, înlocuind varianta Central and Eastern Europe (CEE) a postului. Noua versiune a canalului va difuza reclame și promo-uri în limba română și va avea voice over în română.

De altfel, schimbarea a avut deja loc, așa cum se poate observa în clipul video postat de canalul Youtube tvarchive:


Schimbare de Strategie în 2018

Începând cu 2018 Discovery a renunțat la semnalul dedicat pentru România, trecând la un feed pan-european. Aceasta înseamnă că românii au vizionat aceleași emisiuni ca și telespectatorii din alte țări, precum Bulgaria, Croația, Cehia, Serbia și Slovenia, printre altele. Cu toate acestea, emisiunile au fost în continuare subtitrate în limba română, iar calupurile publicitare au inclus reclame locale. Unele promo-uri au fost subitrate în limba română.


Într-un comunicat transmis la vremea respectivă, reprezentanții Discovery au explicat această schimbare:


„Discovery Channel Romania se află în proces de migrare către versiunea pan-europeană, ca urmare a alinierii la strategia globală de conținut a companiei. Acest lucru nu va afecta însă experiența de vizionare, ci, dimpotrivă, fanii Discovery Channel din România vor beneficia mai departe de emisiunile lor preferate, pauzele publicitare vor rămâne personalizate, iar noi vom continua să dezvoltăm proiecte locale relevante pentru un număr cât mai mare de telespectatori de la nivelul întregii regiuni.”


Discovery a subliniat că va continua să aibă o echipă locală dedicată, care va construi grila de programe ținând cont de preferințele telespectatorilor români și tendințele de consum locale. Responsabilitatea acestei echipe este extinsă pentru toate piețele din regiunea Europa Centrală și de Est, coordonate de la București.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!