Domeniile cu cele mai multe angajări pentru studenți și elevi pe timpul verii

Bogdan Chirea
0

Pe durata verii, sectoarele care oferă cele mai multe locuri de muncă pentru studenți și elevi sunt retailul, industria alimentară, serviciile, call center / BPO și turismul. În ultimele șase săptămâni, au fost scoase pe piață peste 40.000 de joburi, dintre care 16.000 au fost destinate candidaților fără experiență. Alte domenii cu o cerere ridicată pentru acești candidați includ transportul / logistica și producția, fiecare având peste 1.500 de joburi disponibile de la începutul lunii mai.


Tipuri de joburi disponibile

"Deși majoritatea joburilor din această perioadă sunt încă full-time, observăm și 4.000 de locuri de muncă part-time și aproape 500 sezoniere, pe bază de proiect," a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România. "Vara este ideală pentru internship-uri, dar există doar aproximativ 300 de astfel de opțiuni, ceea ce sugerează că atât angajatorii, cât și candidații preferă angajarea part-time sau pe perioadă determinată în locul stagiilor de practică."


Distribuția joburilor

Dintre joburile destinate celor fără experiență, 83,3% sunt pentru România, 11,4% pentru străinătate și 5,3% sunt remote. În cazul joburilor sezoniere, 13,2% sunt postate de angajatori din afara țării și 15,2% sunt remote. Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Irlanda, Spania și Italia sunt țările cu cele mai multe oferte pentru cei fără experiență, iar domeniile cu o cerere crescută includ transport / logistică, retail, medicină, servicii, producție, industria alimentară și turism.


Aplicări și preferințe ale candidaților tineri

Candidații sub 18 ani au înregistrat aproape 22.000 de aplicări în ultima lună și jumătate. Cei cu vârste între 18 și 24 de ani au avut 340.000 de aplicări, menținându-se pe a doua poziție în clasament. "Chiar și la început de carieră, tinerii preferă joburile full-time. De la începutul lunii mai, au fost înregistrate doar 20.000 de aplicări pentru joburi pe bază de proiect / sezoniere și aproape 13.000 pentru internship-uri. În schimb, joburile part-time au atras 161.000 de aplicări," explică Bogdan Badea. Domeniile care îi atrag cel mai mult pe tineri sunt retail, call center / BPO, servicii, IT / telecom, banking și turism.


Salarii și așteptări

Conform datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net la nivel național pentru cei cu maximum doi ani de experiență este de 3.500 de lei pe lună. Așteptările lor sunt de 4.500 de lei lunar. În cazul joburilor part-time, salariul mediu net este de 3.000 de lei pe lună.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!