Drepturile TV pentru Campionatele Mondiale din 2026 și 2030, adjudecate de Antena 1

Bogdan Chirea
0

Potrivit informațiilor de la GOLAZO, noul site de sport al grupului Hotnews,  FIFA a ales Antena 1 pentru transmiterea Campionatelor Mondiale din 2026 și 2030 în România. 


Aceasta decizie a venit după negocieri intense, în care Antena 1 a avut o ofertă mai bună decât ProTV, scrie jurnalistul Catalin Tolontan. Detaliile contractului, inclusiv cele financiare, au fost deja stabilite, iar acum se așteaptă „răspunsul final de la Zurich”, sediul central al FIFA.


Reprezentanții FIFA au vizitat România pentru a discuta cu mai multe canale de televiziune despre achiziționarea drepturilor de difuzare pentru aceste turnee. La Campionatul Mondial din Qatar 2022, TVR a plătit aproximativ 10 milioane de euro pentru drepturile de difuzare. Pentru turneele din 2026 și 2030, negocierile s-au purtat intens între Antena 1 și ProTV. În cele din urmă, Antena 1 a ieșit învingătoare.


Mondialul din 2026: Canada, Mexic și Statele Unite


Campionatul Mondial din 2026 va avea loc în 16 orașe din Canada, Mexic și Statele Unite. Vor participa 48 de echipe, împărțite în 12 grupe de câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, alături de cele mai bune opt echipe de pe locul trei, se vor califica într-o nouă rundă de 32 de echipe, aducând astfel un număr semnificativ mai mare de meciuri și spectacol fotbalistic.


Mondialul din 2030: O Competiție Aniversară pe Trei Continente


Campionatul Mondial din 2030 va marca 100 de ani de la primul turneu final, organizat în Uruguay în 1930. FIFA a decis ca primul meci al Mondialului din 2030 să aibă loc pe Estadio Centenario din Montevideo, Uruguay. Al doilea și al treilea meci vor avea loc în Argentina și Paraguay, respectiv. Restul meciurilor se vor desfășura în Maroc, Portugalia și Spania, transformând competiția într-un pelerinaj sportiv pe trei continente pentru a celebra universalitatea fotbalului.


Campionatele Mondiale: Schimbări Majore


Următoarele Campionate Mondiale de Fotbal se anunță a fi unele dintre cele mai atractive din ultimele decenii. Prima schimbare majoră este creșterea numărului de echipe participante, de la 32 la 48, ceea ce va aduce și un număr mult mai mare de meciuri, promițând un spectacol de neuitat pentru fanii fotbalului din întreaga lume.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!