Expoziție EURO 2024 deschisă la Galeriile Artmark

MediaBlog
0

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora, sunt scoase la licitație într-un eveniment caritabil extraordinar organizat de Federația Română de Fotbal și Liceul „Nicolae Tonitza”.


Federația Română de Fotbal și Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” anunță o expoziție-eveniment la Galeriile Artmark, urmată de o mare licitație caritabilă. Previziunile Artmark pentru EURO 2024 sunt clare: jocul tricolorilor este artistic! 


Cei 26 de jucători selectați în lotul oficial al Naționalei României pentru campionatul din Germania au fost imortalizați în picturi realizate de artiștii Liceului „Nicolae Tonitza” din București. Aceste lucrări vor fi parte a unei licitații caritabile extraordinare, intitulată „EURO 2024”, care va avea loc pe 27 iunie, a doua zi după meciul României cu Slovacia. Fondurile obținute vor fi donate liceului pentru a sprijini campania de încurajare a tinerilor să urmeze meserii vocaționale.

Iubitorii de artă și sport au ocazia să achiziționeze un pachet unic, format din tricoul de joc al tricolorilor, semnat olograf după meciul România-Ucraina de pe 17 iunie, ora 16:00, și pictura dedicată fiecărui jucător. Inițiativa aparține Federației Române de Fotbal, care a folosit aceste picturi pentru videoclipul oficial de anunțare a lotului, filmat la Liceul „Tonitza”.


„Ne-am dorit să anunțăm lotul de jucători într-un mod inedit. Suntem recunoscători Galeriilor Artmark și Liceului de Arte Plastice «Nicolae Tonitza» pentru sprijin. Tinerii artiști au creat niște desene superbe, reușind să îmbine arta și sportul într-un mod emoționant. Ne dorim să aducem bucurie românilor, așa cum am făcut și în preliminarii”, a declarat Cătălin Popescu, Manager Media al Federației Române de Fotbal.

„Lucrările au fost realizate în cinci zile, cu un entuziasm copleșitor din partea tinerilor artiști în susținerea echipei Naționale”, a spus Prof. Emilia Kiss. Expoziția este deschisă la Palatul Cesianu-Racoviță (str. C.A. Rosetti nr. 5), iar din 19 iunie vor fi adăugate și tricourile semnate de sportivi.


Licitația include toate tricourile de joc ale Naționalei: (1) NIȚĂ, (2) RAȚIU, (3) DRĂGUȘIN, (4) RUS, (5) NEDELCEARU, (6) M. MARIN, (7) ALIBEC, (8) CICÂLDĂU, (9) PUȘCAȘ, (10) HAGI, (11) BANCU, (12) MOLDOVAN, (13) MIHĂILĂ, (14) OLARU, (15) BURCĂ, (16) TÂRNOVANU, (17) COMAN, (18) R. MARIN, (19) DRĂGUȘ, (20) MAN, (21) STANCIU, (22) MOGOȘ, (23) SORESCU, (24) RACOVIȚAN, (25) BÎRLIGEA și (26) ȘUT. Acestea vor fi licitate împreună cu pictura-pereche, începând de la prețul de 100 de euro.

Tricolorii au fost încântați de portretele realizate de elevii de la „Tonitza” și au insistat ca fotografiile acestor reprezentări să îi însoțească în Germania. „Toate aceste picturi vor fi expuse și în camerele lor de hotel din Würzburg, oferindu-le o sursă de inspirație și susținere”, se arată într-un comunicat al Federației Române de Fotbal.

Expoziția „EURO 2024”


Expoziția „EURO 2024” este însoțită de marii maeștri ai artei românești, având loc în aceeași perioadă cu cel mai important eveniment din sezon, „Licitația de Vară”, pe 18 iunie la Casa A10 by Artmark. Palatul Cesianu-Racoviță este deschis zilnic pentru vizitatori, de luni până duminică, între orele 10:00-20:00.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!