Raportul ESG 2023 al ELKO Group

Bogdan Chirea
0

ELKO Group (denumit în continuare ELKO) a lansat raportul ESG 2023, elaborat în conformitate cu Directiva privind Raportarea Sustenabilității Corporative și cu Standardele Europene de Raportare privind Sustenabilitatea (ESRS). Adoptarea acestei noi metodologii în raportul din 2023 a permis ELKO să prezinte informațiile într-o manieră structurată și conformă cu cerințele, subliniind noile standarde de raportare.


Svens Dinsdorfs, Director General al ELKO Group, a declarat:

„Sunt mândru să vă prezint cel de-al treilea raport ESG al nostru. Ceea ce a început ca o călătorie în necunoscut a devenit acum un standard de igienă în întreaga industrie, cu legislația stabilind noi standarde și cerințe de raportare. Am învățat cu sârguință și am făcut pași semnificativi pentru a ne demonstra angajamentul față de un viitor sustenabil. Inițiativele noastre, cum ar fi Vendor Scoring și Codul de Conduită al Partenerilor, ne-au sporit gradul de conștientizare privind calitatea parteneriatelor noastre și ne oferă o bază solidă pentru a ne conduce afacerea către un viitor ecologic, responsabil social și bine guvernat.”


Evaluarea Dublei Materialități și Colaborarea cu Mitigate:


Raportul din 2023 include o evaluare a dublei materialități pe un domeniu de aplicare limitat, cu evaluări din partea conducerii de vârf a Grupului. Pentru raportul din 2024, se preconizează extinderea semnificativă a domeniului de aplicare pentru a include un spectru mai larg de părți interesate din întregul lanț valoric.


Pentru pregătirea raportului din 2023, a fost introdusă o nouă platformă de raportare ESG dezvoltată de Mitigate, un lider în dezvoltarea soluțiilor IT din Letonia și un pionier în software-ul ESG. Raportarea este structurată în jurul cerințelor specifice de publicare, fiecare secțiune fiind complet echipată cu punctele de date necesare derivate din ESRS.


Svens Dinsdorfs adaugă:

„Cu 2024 fiind primul an care necesită rapoarte bazate pe ESRS, am încheiat un parteneriat pe termen lung cu Mitigate pentru a asigura conformitatea totală cu legislația existentă și pentru a furniza o platformă cloud convenabilă pentru colectarea datelor din multiple entități și geografii ale ELKO Group. Suntem mândri să acoperim 100% din activitatea ELKO în raportul nostru actual, eficientizând astfel fluxul de lucru și asigurându-ne că nu omitem niciun detaliu esențial.”


Adaptarea la Cerințele CSRD și ESRS:


Raportul din 2023 a fost adaptat la cerințele CSRD și ESRS, cu accent pe creșterea cantității și calității datelor pentru raportarea emisiilor de tipul 3 (Scope 3). Datele referitoare la transportul și distribuția în amonte și aval au fost calculate cu ajutorul noii platforme ESG și cu datele furnizate de partenerii din industrie.


Svens Dinsdorfs subliniază:

„Ultimele rezultate ale Vendor Net Promoter Score (NPS) arată o schimbare semnificativă în prioritățile furnizorilor, sustenabilitatea devenind un factor critic în luarea deciziilor. Obținând un scor impresionant de 8,2 din 10 în ceea ce privește importanța, este clar că aspectele legate de mediu influențează din ce în ce mai mult parteneriatele cu distribuitorii. Sustenabilitatea nu este doar o tendință trecătoare, ci o schimbare fundamentală în modul în care afacerile operează și iau decizii.”


Economie Circulară și Perspective de Viitor:


În sectorul distribuției IT, economia circulară nu este încă larg răspândită, iar programele oferite de furnizori sunt limitate. Cu toate acestea, ELKO monitorizează îndeaproape evoluția economiei circulare și disponibilitatea furnizorilor de a oferi date privind emisiile de CO2 și de a implementa programe de recondiționare și returnare. Deși inițiativele sunt limitate, ELKO recunoaște importanța critică a acestor eforturi în promovarea sustenabilității.


Svens Dinsdorfs concluzionează:

„Privind spre viitor, sunt mândru să menționez că ELKO a devenit recent parte a inițiativei Science Based Targets, angajându-se să stabilească obiective clare și practice pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2030. Apreciem oportunitatea de a împărtăși experiența și de a învăța de la lideri pe drumul nostru spre atingerea obiectivelor de sustenabilitate. Singura modalitate de a continua dezvoltarea este să asigurăm o implicare puternică din partea tuturor părților interesate și suntem extrem de dedicați să continuăm acest parcurs!”

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!