Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Aquaserv

Bogdan Chirea
0

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Aquaserv, cu o valoare totală de peste 600.000 de euro. Aceste centrale fotovoltaice, construite și instalate de Restart Energy, sunt situate în localitatea Tulcea și au o putere cumulată de 928 kWp, fiind instalate atât pe acoperișuri, cât și la sol.


Cele două centrale fotovoltaice includ 1703 panouri solare care acoperă o suprafață totală de 11.332 mp. Aceste panouri vor produce anual 1096 MWh de energie, ceea ce va reduce costurile energetice ale Aquaserv cu peste 210.000 de euro pe an. De asemenea, instalarea panourilor solare va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 361 de tone pe an și deșeurile radioactive cu 3,4 kg pe an.


Monitorizarea reducerii emisiilor de carbon se va realiza prin platforma RED, implementată în 2021. Aceasta este un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon și reducerii emisiilor prin proiecte de sustenabilitate. Atributele verzi și creditele de carbon pot fi tranzacționate pe platforma RED într-un mod transparent și securizat.


„Investiția în panouri fotovoltaice înseamnă o reducere semnificativă a costurilor operaționale, mai ales pentru acele companii care prin natura activității lor sunt mari consumatori de energie. Ne propunem să extindem propriile capacități de producere a energiei, atât pentru beneficiul financiar imediat cât și pentru că ne dorim să acționăm responsabil în raport cu mediul înconjurător și să susținem un viitor verde", a declarat Valentin C. Ifrim, Director General Aquaserv S.A.


„Prin proiectele de energie sustenabilă oferim un suport esențial partenerilor și clienților noștri în construirea unei strategii de reziliență eficientă într-un mediu de business volatil. Misiunea noastră constă în reducerea costurilor asociate energiei și birocrației, astfel încât partenerii noștri să se bucure de beneficiile unei eficiențe energetice sporite dar și de efectele pozitive ale decarbonizării. În acest fel contribuim la creșterea și dezvoltarea sustenabilă a business-ului lor", a declarat Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy.

Restart Energy a gestionat întregul proiect de eficientizare energetică pentru Aquaserv, de la consultanță și proiectare, până la implementare.


În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, cu scopul de a furniza energie 100% verde produsă local tuturor clienților finali.


În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România, care au fost listate la Bursa de Valori București sub codul REO26.


În iunie 2024, grupul Restart Energy a încheiat un contract de racordare cu Transelectrica, în valoare de 56 de milioane de lei, pentru un parc fotovoltaic de 500 MW. Acest parc va alimenta peste 200.000 de gospodării cu energie verde, producând anual peste 800.000 MWh și reducând emisiile de carbon cu aproximativ 400.000 de tone pe an. Pe durata de viață a proiectului, se vor evita 12 milioane de tone de CO2, aducând beneficii de mediu în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!