Romanul Anna O devine serial pe Neflix

Bogdan Chirea
0

Studiourile de producție Berlanti și Warner Bros. au achiziționat drepturile de ecranizare ale thrillerului „Anna O”, considerat de critici „cartea despre care se va vorbi cel mai mult în 2024”. 

Publicat de Editura Trei, romanul va fi transformat într-un serial pentru Netflix, cu autorul Matthew Blake în rolul de producător executiv, alături de Greg Berlanti, Sarah Schechter și Leigh Redman. Producătorii speră ca „Anna O” să devină următorul succes major, după popularitatea imensă a thrillerului „Tu” („You”), produs tot de Berlanti și Warner Bros.


Thrillerul psihologic „Anna O” reprezintă debutul literar al lui Matthew Blake și a fost numit „un eveniment editorial global”, fiind favorit pentru titlul de cartea anului 2024. Înainte de a se dedica scrisului, Blake a fost scenarist și a lucrat în politică timp de un deceniu. Succesul fulminant al romanului său, care a înregistrat recorduri de popularitate chiar înainte de lansare, i-a determinat schimbarea traiectoriei profesionale. În doar 48 de ore, „Anna O” a primit oferte de publicare din 16 țări, numărul acestora crescând la 23 în primele două săptămâni. În prezent, romanul este publicat în peste 40 de țări, iar Blake a semnat mai multe contracte valoroase.


„Ȋntreaga experiență a fost incredibilă! Sunt extrem de fericit să văd reacția globală și să observ cititorii din întreaga lume atașându-se de Anna și Ben. Am savurat fiecare moment!”, a declarat Matthew Blake. El consideră că adaptarea romanului într-un serial pentru Netflix este o idee excelentă: „Ne va permite să păstrăm toate răsturnările de situație și surprizele numeroase din carte”.


Blake a cucerit cititorii prin subiectul captivant și stilul ingenios de a construi povestea. Scriitorul britanic a fost fascinat de somn – o experiență comună tuturor oamenilor. Petrecem, în medie, 33 de ani din viață dormind, iar pentru unii, coșmarurile devin realitate. Blake s-a documentat timp de ani de zile despre crimele comise în timpul episoadelor de somnambulism și sindromul resemnării – o afecțiune neurologică în care victimele traumei majore se cufundă într-un somn profund ce poate dura ani.


Povestea din „Anna O” o urmărește pe o tânără de 26 de ani, suferind de somnambulism, care este găsită acoperită de sânge, dormind adânc lângă cadavrele celor mai buni prieteni ai săi. Înainte de acest incident, Anna O – cum este numită de presa britanică – trimite o scurtă confesiune pe grupul de familie de pe WhatsApp: „Îmi pare rău. Cred că i-am omorât”. Somnul adânc al Annei durează peste patru ani, timp în care societatea britanică se împarte între susținătorii vinovăției și cei ai inocenței sale. Expertul în somnologie și psihologul judiciar Benedict Prince are sarcina de a o trezi pe Anna și de a o aduce în fața justiției.


Ceea ce surprinde este faptul că, oricât de incredibil ar părea subiectul, acesta este bazat pe cazuri reale. „Obiectivul meu principal a fost să mă asigur că tot ce-am menționat în carte se bazează pe realitate și mulți cititori mi-au mărturisit că au dezvoltat o obsesie pentru toate cazurile reale la care se face referire în thriller”, a adăugat Matthew Blake.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!