Schneider Electric a prezentat soluții de automatizare pentru industria chimică la ACHEMA 2024

Bogdan Chirea
0

La ACHEMA 2024, cel mai important târg comercial pentru industria de procesare, Schneider Electric a prezentat soluții inovatoare de automatizare pentru optimizarea operațiunilor din sectoarele de proces și produse chimice.


Soluții de automatizare și digitalizare


Compania a demonstrat cum soluțiile sale de automatizare open și software-defined, împreună cu digitalizarea, pot stimula creșterea și sustenabilitatea în industriile chimice, inclusiv în domenii emergente precum reciclarea plasticului și hidrogenul verde. 


Jessica Bethune, VP Industrial and Process Automation pentru Schneider Electric Regiunea DACH, a subliniat: „Companiile care adoptă digitalizarea au înregistrat o reducere medie cu 30% a timpului de nefuncționare neplanificat, o creștere cu 20% a eficienței globale a echipamentelor (OEE) și o reducere cu 15% a consumului de energie. La Schneider Electric, digitalul include automatizarea, software-ul și tehnologii avansate precum AI. Împreună cu AVEVA, valorificăm datele pentru a permite luarea deciziilor inteligente care optimizează performanța și construiesc un ecosistem de conectivitate.”


Studiu revoluționar pe producția de amoniac electronic


Institutul de Cercetare pentru Sustenabilitate Schneider Electric a prezentat un studiu revoluționar despre producția de amoniac electronic, intitulat „Optimizing Renewable Energy Integration and Grid Costs for Electrified Ammonia Production”. Studiul explorează strategii inovatoare de integrare a sistemelor energetice pentru producția de amoniac electronic, minimizând costurile de capital și cheltuielile de operare.


Studiul oferă informații despre producția de e-amoniac la prețuri competitive prin combinarea energiei regenerabile, stocarea hidrogenului, stocarea energiei și operațiunile avansate de proces. De asemenea, detaliază modul în care costurile și prezența carbonului în rețelele electrice influențează configurația și funcționarea unei centrale de e-amoniac pentru a reduce costurile.


EcoStruxure™ Power and Process


Pentru a răspunde presiunilor asupra industriei de procesare și chimică de a reduce consumul de energie și cheltuielile, Schneider Electric a integrat managementul energiei electrice și automatizarea proceselor prin soluția EcoStruxure™ Power and Process. Această abordare digitalizată integrată - energie plus automatizare - conduce la reduceri de CAPEX și îmbunătățiri ale eficienței OPEX, inclusiv o îmbunătățire a utilizării energiei electrice cu până la 10%, ceea ce duce la reducerea amprentei de carbon între 7 și 12%.


Controlerul electrodinamic EcoStruxure


În centrul sistemului EcoStruxure Power and Process Control se află controlerul electrodinamic EcoStruxure, primul controler care facilitează integrarea sistemelor de alimentare și a dispozitivelor electronice inteligente în sistemul de control distribuit. Acesta permite operatorilor de procese să acceseze și să controleze sarcinile majore de joasă și medie tensiune, îmbunătățind astfel eficiența operațională și timpul de funcționare.


Indicele de inteligență industrială AVEVA


AVEVA a prezentat la ACHEMA Indicele de inteligență industrială, un raport inovator care folosește informații de la 500 de directori la nivel mondial. Raportul oferă date importante și acționabile despre digitalizarea în industria chimică, evidențiind preocupările liderilor digitali și explorând adoptarea inteligenței artificiale și utilizarea digitalizării pentru a aborda provocările critice de sustenabilitate.


Schneider Electric continuă să inoveze și să ofere soluții care îmbină digitalizarea cu sustenabilitatea, contribuind astfel la transformarea și optimizarea industriei chimice.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!