Slow Coffee Festival 2024: număr record de vizitatori și mii de pahare de unică folosință salvate

Bogdan Chirea
0
Slow Coffee Festival 2024

Cea de-a 8-a ediție a Slow Coffee Festival a atras peste 7800 de vizitatori, printre care pasionați ai cafelei de specialitate, antreprenori și simpli curioși, atât adulți cât și copii. Evenimentul s-a desfășurat între 31 mai și 2 iunie în București, iar numărul vizitatorilor a fost monitorizat cu ajutorul unui senzor oferit de EUTRON.


Slow Coffee Festival este primul festival dedicat cafelei de specialitate care promovează sustenabilitatea. Vizitatorii sunt încurajați să aducă propriile căni pentru cafea, iar paharele de unică folosință nu sunt permise. Astfel, peste 200.000 de pahare de unică folosință au fost salvate, iar datorită celor trei stații de purificare oferite de D’Accua în colaborare cu GoZero, au fost evitate și peste 3200 PET-uri.


„Ne bucurăm de un număr record de vizitatori și suntem încântați că am oferit experiențe unice pentru toate vârstele și gusturile. Creșterea constantă a festivalului ne confirmă că, în comunitatea antreprenorilor și a iubitorilor de cafea de specialitate, este nevoie de o conversație deschisă și de colaborare. Faptul că pentru al doilea an la rând toți participanții au acceptat să folosească doar pahare sau căni reutilizabile demonstrează că sustenabilitatea este esențială, nu doar un moft”, a declarat Laura Roshanian, organizator și co-fondator Artisan Coffee Gear, susținător principal al Slow Coffee Festival.

Anul acesta, festivalul a găzduit și Campionatul Național de Aeropress, precum și premiile pentru cea mai bună ciocolată de specialitate din Europa. George Stănică, un home barista pasionat, a câștigat Campionatul Național de Aeropress și va reprezenta România la Campionatul Mondial din Portugalia, în septembrie. De asemenea, premiile pentru cea mai bună ciocolată de specialitate din Europa au fost acordate, printre câștigători numărându-se și trei producători din România: LivStory Craft Chocolate, Kestar și Maria Magdalena Bizgan.


Vizitatorii s-au bucurat de o experiență diversă, explorând zonele dedicate prăjitoriilor naționale și internaționale și savurând arome unice de cafea proaspăt prăjită. Cu sprijinul George by BCR, festivalul a inclus și experiențe interactive și o zonă de distracție și networking, oferind atât copiilor cât și adulților oportunitatea de a învăța mai multe despre cultura cafelei de specialitate.

Ziua de 31 mai a fost dedicată mediului de business (B2B Day), unde organizatorii au facilitat 10 workshopuri pentru comunitatea de restaurante și cafenele, cu teme variind de la creșterea afacerilor și accesarea finanțărilor, până la sustenabilitate și identitate vizuală.


Slow Coffee Festival 2024 în Cifre:

- 7.800 de vizitatori

- 70 afaceri implicate, inclusiv cafenele, prăjitorii, ciocolatieri, artiști ceramiști și producători de băuturi naturale

- 200.000 pahare de unică folosință salvate

- 3.200 PET-uri salvate

- 67 de participanți la Campionatul Național de Aeropress

- 10 workshopuri B2B și 5 workshopuri TECH

Slow Coffee Festival este organizat de Artisan Coffee Gear, pionier în industria cafelei de specialitate din România. Compania este distribuitor de echipamente de cafea premium, furnizor de cafea verde, deține o cafenea populară în zona de nord a Bucureștiului și este activă în organizarea evenimentelor dedicate cafelei. Recent, Artisan Coffee Gear s-a extins prin programul de finanțare Artisan Invest, devenind un veritabil „one stop shop solution” în domeniul cafelei.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!