Trump și-a făcut cont pe Tiktok, platforma pe care a vrut să o interzică

Bogdan Chirea
0

Donald Trump s-a alăturat TikTok, o lovitură majoră pentru aplicația criticată de Washington din cauza presupuselor sale legături cu China.


Sâmbătă seară, fostul președinte a postat pe un cont verificat, @realDonaldTrump, un videoclip de lansare spectaculos, în care îl arată pe Trump salutând fanii de la un meci din Ultimate Fighting Championship la care a participat în Newark, New Jersey.

"Președintele este acum pe TikTok", a declarat Dana White, CEO-ul UFC, prezentându-l pe Trump în videoclip.


"Este o onoare pentru mine", a răspuns Trump, în timp ce pe fundal se auzea melodia "American Bad Ass" a lui Kid Rock.


Mișcarea lui Trump de a se alătura TikTok este un efort de a ajunge la potențialii alegători - în special la cei mai tineri - în perioada premergătoare alegerilor din noiembrie. Ea survine chiar în momentul în care aplicația video virală se confruntă cu o potențială interdicție în SUA dacă nu se desprinde de proprietarul său chinez ByteDance.


Faptul că Trump s-a alăturat TikTok reprezintă o altă victorie pentru aplicația în dificultate, la care campania președintelui Joe Biden s-a alăturat în februarie. Este un semn că ambele campanii văd TikTok, cu cei 170 de milioane de utilizatori din Statele Unite, ca pe un instrument de mesagerie care merită să fie urmărit, indiferent de controversele din jurul aplicației.


Fiul lui Trump, Donald Trump Jr. a început să folosească aplicația săptămâna trecută. El a postat de la învestirea președintelui din El Salvador, Nayib Bukele, și din culisele din camera de așteptare a tribunalului din Manhattan unde se judeca procesul penal al tatălui său - în care a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare -.


Aplicația este deosebit de atractivă pentru campania lui Trump, având în vedere că există un raport de doi la unu între conținutul pro-Trump și cel pro-Biden pe aplicație, a declarat un oficial TikTok căruia i s-a acordat anonimatul deoarece nu era autorizat să vorbească public. Raportul a fost raportat pentru prima dată de Puck News.


TikTok se luptă pentru existența sa în instanță, după ce Biden a semnat în aprilie o lege care îl obligă pe proprietarul său, ByteDance, să o vândă în termen de un an sau să fie interzisă în magazinele de aplicații din SUA.


Trump nu a fost întotdeauna un susținător al TikTok. În timpul președinției sale, el a încercat să interzică aplicația pe piața americană din motive de securitate națională - un efort blocat în cele din urmă în instanțele federale.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!