Un manelist a fost huiduit puternic la concertul Coldplay

Bogdan Chirea
0

Situație jenantă aseară la concertul trupei Coldplay de pe Arena Națională după ce un manelist a fost invitat pe scenă și a cântat una din piesele sale. Acesta a fost huiduit puternic de cei 50.000 de oameni de pe stadion care nu se așteptau să asiste la un asemenea moment.


Chris Martin a invitat un artist român pe scenă la concertul Coldplay de pe Arena Națională din București


Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a surprins publicul român invitând pe scenă un tânăr artist local, Vlad Babasha, la concertul de miercuri seară. „Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiți cu inima deschisă”, a declarat Martin în fața celor aproximativ 50.000 de spectatori.


Deși reacția inițială a publicului prezent la concert nu a fost tocmai prietenoasă, Vlad Babasha a avut parte de o primire mult mai călduroasă online. Piesa sa, „Păi Naa”, lansată acum 11 zile, a adunat deja peste 6,7 milioane de vizualizări pe YouTube și ocupă primul loc în trending. Babasha are pe YouTube 104.000 de abonați și 16 videoclipuri publicate.


Pe Spotify, Babasha are cinci piese în top 50 cele mai ascultate melodii, având peste 565.000 de ascultători lunari și 23.000 de urmăritori. Melodia sa, „Baklava”, a fost ascultată de peste 5,5 milioane de ori. Descrierea sa pe Spotify îl prezintă ca „un cântăreț dinamic cunoscut pentru performanțele sale electrizante din lumea manelelor, aducând o energie nouă pe scena muzicală vibrantă din România. Cu prezența sa scenică carismatică și vocea sa plină de suflet, Babasha a devenit un nume cunoscut, captivând publicul.”


Pe Instagram, Babasha are aproape 60.000 de urmăritori, iar pe Facebook 6.500, unde menționează că studiază la Universitatea Națională de Muzică din București din 2021.


Chris Martin l-a invitat pe Babasha pe scenă după ce l-a descoperit în Centrul Vechi al Bucureștiului, continuând tradiția de a sprijini artiști tineri în turneele Coldplay. Întregul turneu „Music of the Spheres World Tour”, început în martie 2022 și programat să se încheie în noiembrie 2024, sprijină cauzele minorităților și vocilor marginalizate, o parte din încasările biletelor fiind direcționate către comunități indigene și grupuri de pescari din Africa.


Imaginile comunităților sprijinite au fost proiectate la începutul concertului, fiind bine primite de publicul din București. Însă, reacția la apariția lui Babasha pe scenă a fost mixtă, cu huiduieli și încurajări. După concert, Babasha a transmis pe TikTok că „manelele sunt rău famate doar din cauza rasismului” și a explicat că a fost ales de Coldplay pentru a crea un moment special pentru concertul lor.


„Ei s-au uitat în topurile muzicale și m-au văzut pe mine. Ei personal i-au contactat impresarii mei. Nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate. Vorbim de un cu totul și cu totul alt nivel și, indiferent de toate huiduielile din lume, tot aș fi acceptat pentru că așa ceva este o dată în viață. Am avut chiar și o probă de sunet cu Chris Martin și i-a plăcut foarte tare de mine. Mă așteptam să fie păreri împărțite, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de rău. Eu sunt doar un puști de 22 de ani care chiar muncesc, zi și noapte, pentru un vis. Maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine, pentru că străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a transmis Babasha pe TikTok.


Momentul nu a fost primit bine de către public. În timp ce artistul din Bacău interpreta piesa „Păi Naa” - care a acumulat deja peste 6.714.000 de vizualizări pe YouTube - mulțimea a început să strige și să huiduie.

Reacțiile au fost mixte: unii spectatori au apreciat momentul, în timp ce alții s-au arătat revoltați de prezența manelelor la concertul Coldplay de pe Arena Națională.


Babasha a repostat pe Instagram mai multe „stories” din timpul concertului, unde se poate auzi cum publicul îl huiduie. O femeie a comentat: „Momentul special nu era pentru noi. De fapt, s-a văzut și după reacție”. Un bărbat a adăugat: „Sunt foarte dezamăgit de când a cântat băiatul ăla, absolut oribil. Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat care doar a cântat random, în condițiile în care Coldplay promovează ideea să ne iubim cu toții”.


Înainte de acest moment, Chris Martin (Coldplay) a povestit publicului cum, înainte să vină în România, a căutat pe trenduri cine face muzică și a spus că a gasit o mulțime de artiști minunați și că singurul noroc al trupei sale ar fi geografia, faptul că sunt din Marea Britanie, dar că în toată lumea există artiști minunați.


”La concertul Coldplay s-a huduit pt ca s-a cantat o manea. Iar multi sunt suparati pe huiduitori! Fiecare asculta ce vrea.  Dar oamenii aia NU au platit bilet ca sa asculte manele”, a scris un participant la concert pe Twitter.


”Mă așteptam să se întâmple multe la un concert Coldplay, dar niciodată să ascult manele”, scrie un alt spectator de pe Arena Națională.


”Yes @coldplay most probably your fans are not the “manele” audience, and you’ve just promoted it. Is this really what you think of us? @coldplaybucharest”, scrie un altul.

Întregul turneu mondial al trupei este dedicat toleranței, sprijinului comunităților marginalizate și promovării ecologiei pentru a ajuta planeta.


Joi seară este programat al doilea concert al britanicilor pe Arena Națională, când sunt așteptați din nou peste 50.000 de fani.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!