Vara aceasta începe sezonul 2 din „Marea aventură la pescuit” la Viasat Explore

Bogdan Chirea
0

Doi buni prieteni - pescarul globetrotter Ali Hamidi și fostul fotbalist de Premier League Bobby Zamora, el însuși un pescar pasionat - pornesc prin lume în căutarea celor mai bune destinații pentru pescuit. 

Marea aventură la pescuit revine la Viasat Explore, cu un sezon nou difuzat în fiecare sâmbătă.

De această dată, băieții vizitează câteva dintre cele mai cunoscute și mai frumoase locuri de pescuit din Spania și Franța, propunându-și pe parcurs mai multe misiuni dificile. 

De la lacuri sălbatice din zone îndepărtate până la zone comerciale îndrăgite de pescarii amatori aflați în vacanță, cei doi își doresc să prindă tot felul de pești, printre care un sturion gigant de aproximativ 90 kg, crapi uriași de peste 35 kg, o mreană iberică foarte rar întâlnită, de aproximativ 18 kg, șalău și crapi ornamenteli koi. 

Noul sezon vine cu de toate - acțiune, călătorii, camaraderie, comedie, competiții, sfaturi pentru pescuit tehnic și mulți, foarte mulți pești uimitori.


Interviu – Ali Hamidi & Bobby Zamora – Marea aventură la pescuit


Î: Care a fost ideea acestui serial nou? 

Ali: Ei bine, am părăsit compania producătoare, Korda, după 16 ani, timp în care am făcut The Big Fish Off și Monster Carp. Am plecat din echipa Monster Carp, ceea ce este foarte trist. Dar apoi am vrut, împreună cu o nouă companie, One More Cast, să încep să produc un nou serial TV, pentru că avem legături foarte bune și o reputație grozavă în ceea ce privește emisiunile de televiziune în Marea Britanie și Europa. Am progresat bine cu ITV în Marea Britanie și, desigur, cu compania Viasat, și am reușit să planificăm show-ul. 


Și i-am spus mereu lui Bobby – pentru că Bobby era prietenul meu foarte bun, am filmat împreună cu câțiva ani înainte în The Big Fish Off și am trăit împreună într-un cort în junglă, făcând un final nebun la The Big Fish Off. I-am spus lui Bobby „Ce ai zice să facem o serie împreună, în care să avem tot felul de aventuri și să încercăm să pescuim specii pe care am vrut mereu să le prindem sau să le încercăm. Și, desigur, să încercăm să prindem și crapi mai mari decât am prins vreodată, în special în primul sezon, care începe în Marea Britanie. 


În mod amuzant, eu nu mai pescuisem în UK de când cu Monster Carp. The Grand Fishing Adventure este despre cum Bobby și cu mine explorăm lumea și sperăm ca, în timp, fiecare sezon să fie filmat în întregime într-un loc, ori poate 50/50, de exemplu 50% în Spania, 50% în Franța, cum este în al doilea sezon, și apoi cine știe unde.  Poaate un loc ca Polonia sau Croația, unde Bobby și cu mine nu am pescuit împreună.

Deci da, aceasta este ideea cu Bobby și cu mine și pescuim rechini uriași în Marea Britanie, ceea ce cu adevăra nu știam că este posibil. Am încercat să prindem cel mai mare crap al nostru din Marea Britanie. Pescuim chiar și la o specie foarte veche, carasul, care este foarte rară acum. 

Ne-ar plăcea să mergem în India..

Bobby: Visul meu este Alaska sau Canada sau ceva de genul ăsta. Unde au sturioni masivi. Și am vorbit despre posibilitatea de a pescui poate somon cu urși de cealaltă parte a râului, o adevărată aventură cu un pic de pericol în ea. Întotdeauna există un pic de pericol în aceste aventuri, în acele locuri îndepărtate. Ca atunci când pescuiam în Amazon. Evident, caimani, jaguari și tot ce am reușit să vedem, ceea ce a fost pur și simplu uimitor. Există așa de multe locuri și specii pe lista noastră!...Să sperăm că vom putea face multe, multe sezoane din Marea aventură la pescuit!


Ali: Pe măsură ce emisiunea crește și compania noastră, One More Cast, reușește și ea să genereze venituri pentru a ne permite toate aceste călătorii, logistica, atunci orice se poate, nu-i așa? Dar, trebuie să facem și lucruri cu care publicul să se poată identifica. Așadar, în serial, încercăm să mergem la lacuri în care publicul își poate permite financiar să pescuiască. Așa că, dacă vrem să facem și sezonul 4, 5, 6, 20, e frumos să fie o aventură acolo, una nebunească la care oamenii să poată visa, dar și unele, aproape ca excursii de vacanță, pe care, desigur, orice persoană, cu un venit disponibil, și le poate permite. Fie că este vorba despre un crap de lac, undeva în Europa de Est, fie că este un loc de vacanță în Franța... Am făcut și noi niște sondaje și, deși oamenilor le place să ne vadă mergând pe aceste lacuri mari nebunești cu tot felul de bătăi de cap, uneori le place și să te vadă pe lacurile lor, în care pescuiesc și ei sau pot pescui. Așa că vrem să avem un echilibru în producție. Dar lui Bobby i-ar plăcea să meargă într-o aventură, și mie la fel. [râde]


B: Unii membri ai echipajului sunt puțin speriați de aventuri și de a ajunge în locuri așa îndepărtate. Dar telespectatorii vor să vadă și asta, așa că încercăm să o facem. Mulți iubesc partea de aventură, în locuri exotice. Dar, din nou, ei vor și să ne vadă pescuind în locuri în care pot merge și ei, la care au acces, atunci bineînțeles, vrem să le oferim ceea ce își doresc. Deci este un act de echilibristică din care învățăm, cu cât mergem mai mult, cu cât vorbim mai mult cu ei și aflăm ce vor să vadă. 


Î: Ali, într-un fel, după mulți ani, acesta a fost un nou început. Ați simțit o energie nouă și aveți deja alte idei, proiecte noi?


A: Da, mă gândesc tot timpul la proiecte noi. Evident, să plec din Monster Carp a fost probabil cea mai grea parte. Pentru că emisiunea aia a fost copilul meu. Am construit-o din nimic și mi-a plăcut să filmez cu Tom și Neil. Bobby este un prieten bun de-al meu, dar Tom, Neil și cu mine făcuserăm șase sezoane împreună. Deci am învățat o mulțime, ne-am știut cu toții locul și ne-am adaptat și am știut să fim împreună pe perioade lungi de timp la filmări. Deci este ca și cum ne-am întoarce din nou la acea fază de învățare, cu un echipaj diferit, care se schimbă. Sunt multe provocări de depășit în culise, dar Bobby este un tip atât de grozav! Și a făcut asta cu adevărat din bunătate, încercând să mă ajute să fac serialul, pentru că oamenii uită că el este, de fapt, fotbalist. În primul rând, Bobby a fost o legendă fantastică în fotbal, dar a iubit pescuitul încă din copilărie. Deci nu e pescar, dar, în acelaș timp, este un pescar adevărat. Și este pasionat și de aceea îmi place ideea, pentru că este cineva care și-a construit întreaga carieră în fotbal și nu putea merge la pescuit tot timpul. Și acum, pe cât de mult îmi place să-l văd pe Bobby mulțumit de diferitele locații, uneori e nemulțumit pentru că își dorește întotdeauna să aibă succes. Nu-i așa, Bob?


B: Da, da. Îmi place competiția. Deși pescuim împreună și, evident, am vreau ca show-ul să aibă succes, întotdeauna vreau să prind ceva.


A: [râde] Da. Am filmat cu Dean Macey ani de zile. Sportivii sunt atât de competitivi și mereu înfometați. Sunt câțiva factori-cheie pentru ca totul să fie în armonie cu Bobby. Multă mâncare, suficientă odihnă și să poată prinde și pește. La oricare dintre aceste trei lucruri ai renunța, ai probleme.


Î: Pescuitul și fotbalul - ce au în comun cele două sporturi? Unii cred că pescuitul nu are nimic de-a face cu sportul...


A: Bobby poate să răspundă la asta, nu-i așa?

B: Este competitiv, în pescuit te pui împotriva naturii. Este o sarcină. Este o provocare, iar eu cred că, dacă în ceva există o provocare, atunci este un sport. Și, evident, este o chestiune personală împotriva lui Ali. Ali nu a văzut niciodată în asta o provocare, o întrecere cu mine, dar eu cu siguranță da. Din cauza a ceea ce sunt, orice ai vrea să faci, cu mine este o provocare și vreau să te înving. Întotdeauna l-am văzut ca un sport, adică să fii capabil să-ți atingi ținta, să-ți învingi adversarul. Iar adversarul pentru mine este peștele, când suntem la pescuit.


A: Și cred că la fel de bine, în ceea ce privește sănătatea mintală, se încadrează la sport și recreere. Cred că este foarte important în viitor. Plănuiesc să lucrez cu trustul de pescuit din Marea Britanie pentru a încerca să-l introduc în școli, în curiculă, deoarece implică o mulțime de materii precum biologia, fizica, chiar și gramatică. Poți scrie despre experiențele la pescuit. Și cred că prea des este trecut cu vederea, considerându-se că e vorba despre cineva care doar stă pe un scaun și chiar nu este. Pentru a ajunge să stai pe scaun, trebuie să mergi, câteodată o mulțime, trebuie să împingi, poate, echipamentul pe poziție. Deci, dincolo de a te măsura cu prietenii sau de a încerca să prinzi mai mult decât celălalt, este mișcare, în aer liber. Crește pulsul, poate nu la fel de mult ca și cum ai boxa pentru douăsprezece runde, desigur, dar, crede-mă, dacă te lupți cu rechinul pe care l-am agățat mai deunăzi, să-mi spui că nu este un sport. Nu am mai făcut niciun sport care să mă fi făcut să renunț până acum. De fapt, nu am fost niciodată împins la un nivel de durere - probabil pentru că nu m-am împins niciodată la un așa nivel în altă activitate – încât să nu îmi mai simt spatele, picioarele. Nu știi unde să mai pui brațele. Deci da. Cine spune că nu e sport, nu a făcut-o, e simplu. Vorbește cu un sportiv, e aici. Vorbește cu cineva care iubește sportul și competiția și cu cineva care iubește pescuitul și îți va spune că este un sport, cu siguranță. În Franța, copiii merg la pescuit în cadrul scolii, iar în Cehia, o mulțime de copii au venit la târgul de pescuit, doar pentru că fac asta la școală.


Î: Prindeți tot felul de specii în timpul programului - rechini, crapi, somn printre altele. Cum de este așa o gamă largă de specii?


R: Ei bine, pescuitul maritim din Marea Britanie a devenit destul de faimos în ultimii ani, în principal datorită schimbărilor climatice. Covid a ajutat foarte mult, a curățat cu adevărat apa, mai puține deșeuri și poluare. Așa că au venit o mulțime de ton mari și mai multe specii de rechini în apele britanice. Bobby și cu mine ne-am bucurat foarte mult la gândul asta, pentru că înainte de emisiune, am fost împreună în vacanță în Florida în Key, la pescuit de rechini. Ăsta a fost un aspect. Apoi este și cunoașterea a diferite locuri. Așa cum știm despre un lac cu somn bun, care este un loc accesibil, majoritatea spectatorilor pot mearge și pescui acolo, dacă vor.  Și am avut, de asemenea, ocazia de a pescui pe lacuri mai exclusiviste, încă bazate pe abonament, cu clientelă selectată. 


Î: Ali, te știm ca pescar de crap din Monster Carp. Și acum te-ai apucat de pescuit alte specii. De ce ai făcut această schimbare?


A: Pescuitul la crap este, să zicem așa, specialitatea mea. Dar sunt unul dintre acei pescari de crap care iubește pescuitul în general și, drept urmare, în toată viața mea de pescar, întotdeauna mi-a plăcut să pescuiesc și altceva. Și cu cât pescuitul la crap devine mai mult muncă – compania mea, One More Cast, este în prezent concentrată pe echipament de crap și îmbrăcăminte pentru exterior. Așa că, de fapt, Bobby și cu mine, destul de amuzant, de ani de zile de când suntem prieteni, nu am pescuit crap împreună. Ne-am dus, am spus, în Florida, pe Amazon - nu am pescuit la crap. Întotdeauna am iubit alte specii. Cred că asta vine din fascinația copilăriei de a citi reviste și cărți diferite și de a deveni un adevărat student în pescuit, cercetând totul. Nu am fost niciodată diagnosticat, dar probabil că sunt puțin autist cu obsesia mea pentru pescuit. Am citit fiecare revistă din scoarță în scoarță, despre toate speciile. Bobby este la fel ca mine, ne place să prindem alte specii.


B: Ca să fiu sincer, multe dintre speciile pe care le căutam, evident, în Marea Britanie, crucianul și alte specii, le-am întâlnit cu toții când eram copii. Începi cu larva, apoi puțin porumb dulce și tot așa, progresezi. Vezi un crap mare și te gândești „wow, asta e uriaș, probabil că e regele lacului”. Și mulți oameni se îndreaptă către acești pești mari. Dar pentru noi, ca pescari, cu toții începem să încercăm să prindem o babușcă, biban, lin, plătica, și pur și simplu evoluăm. 


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!