Vertiv adaugă o nouă unitate de răcire cu expansiune directă pentru a reduce amprenta de carbon

Bogdan Chirea
0


Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a lansat astăzi noile unități de perimetru de expansiune directă Vertiv™ Liebert® PDX-PAM. Aceste unități sunt foarte eficiente și utilizează agentul frigorific R513A, neinflamabil și cu potențial scăzut de încălzire globală (GWP). Sistemul este acum disponibil în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și este proiectat să utilizeze un agent frigorific ecologic, care oferă eficiență sporită, fiabilitate și flexibilitate maximă de instalare.


Liebert® PDX-PAM permite operatorilor de centre de date să respecte Regulamentul UE F-Gas 2024/573 și îi ajută să atingă obiectivele stricte de sustenabilitate. Agentul frigorific neinflamabil R513A reduce GWP cu până la 70% comparativ cu varianta tradițională R410A, fără a compromite siguranța sau fiabilitatea. De asemenea, nu sunt necesare dispozitive de siguranță suplimentare, ceea ce duce la costuri reduse de instalare și CAPEX.


„Într-o epocă în care eficiența și fiabilitatea sunt esențiale, recunoaștem nevoia urgentă de alternative ecologice pentru a respecta cerințele de reglementare și pentru a oferi clienților noștri inovații de ultimă generație", a declarat Karsten Winther, președintele Vertiv pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Cu această nouă soluție, nu doar că răspundem obiectivelor de sustenabilitate ale clienților noștri, ci și inovăm în mod activ și avansăm tehnologia de răcire, stabilind noi standarde de eficiență și fiabilitate."


Liebert PDX-PAM este disponibil într-o gamă de la 10 kW la 80 kW și oferă multiple configurații de flux de aer, opțiuni și accesorii, fiind astfel ușor adaptabil pentru diverse nevoi de instalare, de la centre de date mici până la medii de edge computing, UPS și camere de baterii. În combinație cu unitățile Liebert PDX-PAM, sunt disponibile diverse soluții de răcire pentru gestionarea evacuării căldurii în exterior, în funcție de configurația specifică a sistemului.


Vertiv stabilește noi standarde tehnologice cu Liebert® PDX-PAM, o soluție care include agent frigorific R513A neinflamabil și cu GWP scăzut, compresoare cu motoare fără perii acționate de invertor, design cu bobine în etape, un filtru inovator în curs de brevetare, supape de expansiune electronice și ventilatoare cu comutație electronică (EC) de ultimă generație, toate incluse ca standard. 

Controlerul integrat Vertiv™ Liebert® iCOM™ permite sincronizarea perfectă a acestor componente, asigurând modularea completă a performanței. Astfel, unitatea Liebert® PDX-PAM se poate adapta eficient și fiabil la condițiile de funcționare în schimbare și la sarcina termică. Modularea completă continuă reduce semnificativ consumul anual de energie, ceea ce duce la o soluție mai rentabilă, datorită eficienței sporite la sarcină parțială și monitorizării precise a funcționării, facilitând întreținerea predictivă.


„Introducerea agenților frigorifici cu GWP scăzut pentru sistemele de expansiune directă marchează un progres semnificativ în tehnologia sustenabilă de răcire cu aer", a declarat Lucas Beran, director de cercetare la Dell'Oro Group. „Prin utilizarea agenților frigorifici cu GWP scăzut și neinflamabili, Vertiv respectă cerințele Regulamentului UE privind gazele fluorate și își propune să reducă amprenta de carbon fără a compromite siguranța sau eficiența. Această inovație este semnificativă pentru operatorii de centre de date care doresc să-și atingă obiectivele de sustenabilitate, menținând în același timp standarde operaționale înalte."

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!