1.500 de elevi din mediul rural au participat la Școala de Vară World Vision România

Bogdan Chirea
0


World Vision România a organizat Școala de Vară, un program educațional la care au participat 1.500 de elevi din mediul rural. Inițiativa vine într-un context în care 1 din 10 copii se plânge de plictiseală în vacanță, iar 7 din 10 nu au avut ocazia de a merge în vacanță. 


De asemenea, 2 din 10 copii își petrec vacanța ajutându-și părinții la muncile din gospodărie, iar mai mult de 2 din 5 copii nu au în comunitatea lor spații pentru petrecerea timpului liber, precum parcuri sau bazine de înot. Sondajul realizat de World Vision România a vizat părinții copiilor din clasele I-IV din mediul rural.


Pentru a adresa aceste probleme, World Vision România a inițiat Școala de Vară, parte a programului „Pâine și Mâine”, care se adresează elevilor din ciclul primar. Programul s-a desfășurat între 24 iunie și 3 iulie și a inclus o gamă variată de activități educaționale și recreative.


Activități Diverse și Educative

Școala de Vară a oferit copiilor ateliere tematice despre bunele maniere, educație financiară și orientare în carieră. Alte activități au inclus sporturi precum tenis, handbal și fotbal, experimente științifice, jocuri de cooperare, pictură, creație literară și lectură contracronometru. De asemenea, copiii au participat la mini-dramatizări după texte cunoscute, cum ar fi „Pupăza din tei” și „La cireșe”.


Impactul Social și Emoțional

Mihaela Nabăr, Director Executiv al Fundației World Vision România, a declarat că Școala de Vară este „unul dintre programele extracurriculare cele mai așteptate și cu impact educațional și socio-emoțional pentru elevii din programul Pâine și Mâine. Școala de Vară le-a oferit elevilor oportunitatea de a experimenta esența vacanței într-un mod autentic.”


Excursii Educaționale

Programul s-a încheiat cu excursii organizate de fiecare unitate școlară, vizitând obiective turistice și culturale precum Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși, Casa Memorială Mihail Sadoveanu, Casa Memorială Ion Creangă Humulești și Mănăstirea Voroneț. Aceste excursii au avut scopul de a oferi copiilor o perspectivă directă asupra aspectelor teoretice învățate la școală și de a stimula creativitatea și curiozitatea.


Mărturii Ale Elevilor

Andrei, un elev de clasa a IV-a, a declarat: „Excursia este cel mai frumos vis devenit realitate. Mi-a plăcut călătoria, am cântat în autocar și am admirat locurile prin care am trecut.” Daiana, tot din clasa a IV-a, a spus: „O excursie inedită, cu experiențe pe care, probabil, niciodată nu le vom uita.” Alexandru a adăugat: „Cele mai multe activități le-am făcut la Școala de Vară, alături de colegii mei și de doamna noastră care în fiecare zi se străduiește să ne fie bine.”


Susține Programul „Pâine și Mâine”

World Vision România continuă să strângă fonduri pentru programul „Pâine și Mâine”. Cei care doresc să contribuie pot trimite un SMS la 8844 cu textul PAINE (2 euro/lună) sau pot dona online accesând acest link.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!