6 Cărți Must-Read pentru Adolescenți despre Prima Iubire

Bogdan Chirea
0

De la realitate la ficțiune, de la descoperirea de sine la povești întunecate, mistice și romantice, șase autoare excepționale prezintă șase cărți de succes care vor captiva adolescenții aflați în pragul sau în mijlocul primei iubiri. Fie că abordează provocările specifice acestei vârste cu multă empatie sau îi transportă pe cititori în cele mai frumoase lumi ale iubirii și prieteniei, aceste volume publicate de Editurile Trei și Pandora M garantează o lectură captivantă.


1. Ghid psihologic pentru adolescente și tinere. Tot ce dorești să știi despre emoții și corp, școală și prietenii de Tara Porter


Tara Porter le oferă adolescentelor sfaturi valoroase pentru a se raporta la sine cu compasiune și pentru a face față dificultăților specifice vârstei: prima iubire, prieteniile virtuale și reale, imaginea corporală și stresul școlar. Cu o experiență terapeutică de peste 25 de ani, Porter a lucrat cu fete și adolescente în sistemul public de sănătate mintală din Londra și este profesor asociat la University College London.


2. Arta prieteniei. Cum ne poate ajuta știința atașamentului de Marisa G. Franco


Acest ghid pentru relațiile de prietenie dezvăluie importanța acestei legături, care, deși redusă aparent la câteva clickuri, ne poate ajuta să ne dezvoltăm emoțional și să ducem o viață mai lungă și sănătoasă. Marisa G. Franco, psiholog și profesor la Universitatea din Maryland, explică cum tipurile de atașamente formate în copilărie ne dictează relațiile și nevoile emoționale. 


3. Zbuciumul somnului de Clara Kumagai


Clara Kumagai, autoare cu origini canadiene, japoneze și irlandeze, prezintă o poveste fascinantă și mistică. Sub insulele Japoniei, un somn uriaș a provocat un cutremur care a distrus casa Sorei și a luat-o pe mama sa. Sora și tatăl său trăiesc acum în locuri periculoase unde timpul se deformează. Când tatăl său dispare, Sora se aventurează în aceste spații pentru a-l găsi pe el, pe mama sa și poate chiar somnul. Aceasta este cartea de debut a Clarei Kumagai, premiată pentru scriitură de cărți pentru copii în Irlanda.


4. Dacă ar fi fost cu mine de Laura Nowlin


În acest bestseller New York Times, Laura Nowlin conturează o poveste de dragoste autentică și complexă. Autumn și Finn, prieteni din copilărie, se evită acum. Autumn are un iubit și un grup de prieteni, iar Finn este popular în școală. Dar Autumn începe să se întrebe dacă ar fi trebuit să fie împreună. Aceasta este o poveste despre a doua șansă și descoperirea sinelui.


5. Povești spuse pe limba apei de Ava Reid


Un roman întunecat și romantic, în care Effy Sayre, studentă la Arhitectură, participă la un concurs pentru a reconstrui conacul autorului său favorit. Effy descoperă că Preston Héloury, un student la Literatură, este deja acolo, hotărât să demonstreze că autorul este un impostor. Împreună, cei doi explorează moștenirea autorului și descoperă adevăruri neașteptate. Ava Reid este autoarea apreciată a romanelor fantasy The Wolf and the Woodsman și Juniper & Thorn.


6. Radio Silence de Alice Oseman


Alice Oseman, creatoarea celebrei serii de romane grafice Heartstopper, prezintă povestea lui Frances, o adolescentă care visează să ajungă la o universitate de elită. Când îl întâlnește pe Aled, geniul din spatele podcastului ei favorit, Frances descoperă adevărata prietenie și o nouă libertate. Dar când podcastul devine viral, relația lor este pusă la încercare. Radio Silence explorează teme precum dezvoltarea tehnologiei, temerile adolescenței și dorința de afirmare.


Aceste șase cărți oferă o varietate de perspective și povești captivante despre prima iubire și provocările adolescenței, fiind lecturi esențiale pentru tinerii cititori.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!