7 bestsellere internaționale care îți fac vacanța de vară mai frumoasă

Bogdan Chirea
0


Recompensați cu premii prestigioase, șapte autori internaționali publicați la Editura Trei își demonstrează încă o dată talentul și imaginația în șapte romane excepționale, care au devenit bestsellere de la lansare. Aceste povești captivante, cu destine imprevizibile și dezvăluiri uimitoare, transpun cititorii în universuri pline de tensiune și dorință, în timpuri și locuri fascinante din trecut.


1. Demon Copperhead de Barbara Kingsolver

Câștigătoare a Pulitzer Prize 2023, a Women’s Prize for Fiction 2023 și alegerea Oprah’s Book Club 2022, "Demon Copperhead" este povestea unui băiat născut de o mamă adolescentă dependentă de droguri. Cu doar frumusețea și părul arămiu moștenite de la tatăl său decedat, băiatul se confruntă cu asistența maternală, exploatarea prin muncă, abandonul școlar, succesul sportiv, dependența, iubirile dezastruoase și pierderile devastatoare. Barbara Kingsolver scrie cu furie și compasiune o poveste răscolitoare, omagiind opera lui Dickens și protestând împotriva unei realități dure a Americii contemporane.


2. Portretul căsătoriei de Maggie O’Farrell

"Portretul căsătoriei" de Maggie O’Farrell, apreciată de Reese Witherspoon, este o poveste adevărată despre Lucrezia, căsătorită cu Alfonso d’Este. Mutată la curtea străină din Ferrara, ea descoperă o lume ciudată și enigmatică. Pe măsură ce pozează pentru un portret, Lucrezia realizează că este văzută doar ca mama viitoarei dinastii. Maggie O’Farrell, câștigătoare a numeroase premii literare, reușește să captiveze cititorii cu o narațiune fascinantă și bine documentată.


3. Bărbații de Holly Gramazio

"Bărbații" de Holly Gramazio explorează ideea schimbării soților într-un mod palpitant și original. Lauren, revenită acasă după o petrecere, descoperă un bărbat necunoscut pretinzând că îi este soț. În scurt timp, află că podul casei sale aduce un șir infinit de soți noi. Romanul abordează cu umor și realism magic modul în care navigăm prin viață și iubire într-o lume plină de opțiuni.


4. Priviți-ne cum dansăm! de Leïla Slimani

"Priviți-ne cum dansăm!" continuă saga începută cu "Țara celorlalți", aducând cititorii în Marocul anului 1968. Mathilde și Amin par să trăiască o viață prosperă și fericită, dar întoarcerea fiicei lor și implicarea fiului în mișcarea hippie dezvăluie fisurile din această iluzie. Leïla Slimani creează un roman întunecat și incandescent, plin de personaje memorabile și momente tensionate.


5. Casa ușilor de Tan Twan Eng

Nominalizat la Booker Prize 2023, "Casa ușilor" este un roman captivant despre dragoste, trădare, colonialism și revoluție, bazat pe evenimente reale. Povestea are loc în 1921, în Penang, și urmărește viețile lui Lesley și Robert Hamlyn, precum și vizita scriitorului Somerset Maugham. Pe măsură ce Maugham explorează trecutul lui Lesley, descoperă o poveste surprinzătoare și plină de scandaluri.


6. Rătăcitorul de Agnès Martin-Lugand

"Rătăcitorul" este o poveste intensă despre doi oameni cu destine diferite care se întâlnesc pe o insulă din Oceanul Indian. Deși nu-și dezvăluie secretele, între ei se leagă o prietenie profundă. Când unul dintre ei decide să se întoarcă în Franța, celălalt îi cere să aducă vești despre o femeie pe care a abandonat-o cu șapte ani în urmă. Agnès Martin-Lugand, unul dintre cei mai de succes autori francezi, creează o narațiune captivantă și plină de emoție.


7. Povești cu femei măritate de Cristina Campos

"Povești cu femei măritate" este un roman sincer despre căsătorie, prietenie, dorință și dragoste. Gabriela, Silvia și Cósima trăiesc vieți complexe și neașteptate, dar împărtășindu-și experiențele, învață mai multe despre ele însele și despre ce își doresc cu adevărat. Cristina Campos, autoare de succes, aduce în prim-plan povestiri autentice și emoționante, oferind o perspectivă profundă asupra relațiilor umane.


Aceste șapte bestsellere internaționale oferă lecturi captivante și memorabile pentru vacanța de vară, îmbogățind experiența cititorilor cu povești fascinante și personaje remarcabile.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!