Absolvenți de master de la FIFIM din USAMV București premiați de Brother România

Bogdan Chirea
0


Brother România, în colaborare cu Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM) din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), a premiat doi dintre absolvenții programelor de master pentru proiecte și soluții inovatoare, sustenabile și cu aplicabilitate practică. Premiile au fost acordate la finalul săptămânii trecute.


Implicarea Brother România


Compania Brother investește constant în programe de cercetare și inovare pentru a crea o lume mai bună prin tehnologii verzi, economie circulară și soluții sustenabile. Brother promovează protecția mediului, utilizarea eficientă a resurselor și reducerea deșeurilor. Parteneriatul cu FIFIM-USAMVB este o modalitate de a susține tinerii profesioniști în eforturile lor de a deveni experți în asigurarea unui viitor verde și durabil.


Premianții din 2024


În cadrul programului „Life on Land”, studenții au demonstrat pregătirea lor pentru a aborda provocările viitorului și pentru a oferi soluții durabile pentru dezvoltarea politicilor de mediu.


Ionela Alexandra Ion, absolventă a programului de master „Ingineria și protecția mediului în spațiul rural”, a obținut premiul Brother „Life on Land 2024” pentru lucrarea „Impactul schimbărilor climatice asupra unui proiect de reabilitare și modernizare a unui drum județean și măsuri compensatorii”. Lucrarea evaluează vulnerabilitatea și riscul proiectului față de schimbările climatice și propune măsuri de adaptare și atenuare.


Alexandra Cristina Aga, absolventă a programului de master „Geomatica pentru ingineria mediului”, a fost premiată pentru lucrarea „Dinamica lacurilor de acumulare - Secarea lacului Amara, județul Buzău”, care analizează secarea lacurilor folosind imagini satelitare și indicii de apă.



Aprecierea Facultății FIFIM


„A fost din nou sărbătoare în Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din USAMV București! Promoția de studenți ai domeniului de masterat „Ingineria mediului” a susținut Lucrarea de absolvire! Alături de noi, cadre didactice și studenți, au fost reprezentanții firmei Brother care au premiat cele mai bune lucrări - prin originalitate și aplicabilitate. Pentru studenți, aceste premii reprezintă o recunoaștere și un impuls în dezvoltarea profesională ulterioară. Vreau să menționez că este al șaselea an consecutiv de când compania Brother, care stimulează, promovează și desfășoară activități de protecția mediului, este prezentă la examenul de absolvire și premiază excelența. Pentru acest lucru, vă mulțumesc, în numele colectivului de cadre didactice și al studenților!” a declarat Prof. univ. dr. Ana Virsta, Director al Departamentului de Mediu şi Ingineria Mediului al FIFIM din cadrul USAMVB.


Angajamentul Brother Group


Brother Group Environmental Vision 2050 recunoaște schimbările climatice, epuizarea resurselor, poluarea mediului și distrugerea ecosistemului ca riscuri de afaceri majore. Grupul Brother își afirmă angajamentul de a aborda aceste probleme pe termen lung, folosind energie și resurse pentru a crea produse sustenabile.


„Au trecut șase ani de la debutul programului nostru pe care îl derulăm în România prin acordarea premiilor Brother - Life on Land, program continuat an de an din 2019. Iar ca de fiecare dată, abia așteptăm să descoperim studenți pasionați, creativi și care investesc în propria dezvoltare pentru a putea contribui la un mediu mai bun. Îi felicităm pe toți absolvenții programelor de master și sper să ținem legătura și mai departe cu acești absolvenți entuziaști. Susținerea companiei Brother reprezintă un simbol al recunoștinței noastre pentru eforturile lor și ale cadrelor didactice de la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul USAMVB”, a declarat Simona Țăndărică, Country Manager Brother România.



Programe și Inițiative Brother în România


Brother derulează constant programe naționale de reciclare a consumabilelor și igienizare în zone montane, susținând de asemenea experți și grupuri de cercetare pentru a evalua oportunitățile și riscurile ecologice. Aceste inițiative sunt parte din angajamentul Brother de a utiliza durabil ecosistemele terestre și de a combate deșertificarea, degradarea terenurilor și pierderea biodiversității. 

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!