Aurelian-Razvan Dinu expune la Paris cu ocazia Jocurilor Olimpice

Bogdan Chirea
0

Artistul român Aurelian-Razvan Dinu își prezintă lucrarea inspirată de Constantin Brâncuși la Galeria Fabrique Contemporaine din Paris, cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice. 


Expoziția, intitulată „LA VITESSE”, se desfășoară între 22 iulie și 22 august 2024, iar vernisajul va avea loc joi, 25 iulie 2024, între orele 19:00 și 21:00, la adresa 30 Rue Vergniaud, 75013 Paris.


Lucrarea lui Aurelian-Razvan Dinu, „My Soul is My Sun”, a fost inițial expusă la Institutul Cultural Român din Paris în iunie 2024, în cadrul expoziției „Brancusi Inspira”. „Sunt bucuros că una dintre picturile mele a fost selectată să facă parte din această expoziție internațională de grup unde expun 25 de artiști, iar eu sunt singurul român ales să expună la această cunoscută galerie pariziană cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice”, a declarat artistul Dinu.


Despre Artist


Aurelian-Razvan Dinu este un artist român care locuiește și lucrează la Londra. În 2023 și 2024, a urmat cursuri de pictură la Barbican Art Society din Londra. În 2018, Aurelian a fost singurul român acceptat la programul de master în Art, Law and Business la celebra casă internațională de licitații Christie’s. De asemenea, a absolvit un master în Managementul Bunurilor de Lux la Universitatea Catolică din Milano.


Prima expoziție a lui Aurelian a avut loc în iunie 2024 la Galeria Macadam a Institutului Cultural Român din Paris. A fost invitat apoi să expună trei dintre picturile sale la Expoziția Anuală a Barbican Art Society din Londra. A treia sa expoziție este acum la Galeria Fabrique Contemporaine din Paris și poate fi vizitată până pe 22 august 2024.


Stilul Artistic


Aurelian Dinu este cunoscut pentru picturile sale abstracte, folosind forme geometrice și nedefinite. În lucrările sale, el nu încearcă să reprezinte o realitate vizuală cu acuratețe, ci folosește forme, culori, texturi și semne gestuale pentru a crea efecte vizuale. Picturile lui Aurelian sunt influențate de artiști moderni și contemporani precum Robert Motherwell, Georgia O'Keeffe, Richard Serra, Constantin Brâncuși și Geta Brătescu.


Cariera în Promovarea Culturii Românești


Din 2013 până la sfârșitul anului 2017, Aurelian a fost manager de proiecte culturale și ofițer de presă la Institutul Cultural Român din New York. A promovat cultura românească prin organizarea și curatorierea de expoziții, concerte, filme și prezentări de carte. Printre evenimentele notabile pe care le-a promovat se numără expoziția Constantin Brâncuși de la Muzeul Guggenheim din New York și concertele de muzică clasică de la Carnegie Hall.


Activități Voluntare


Aurelian este voluntar pentru organizația caritabilă The Wagner Society UK, unde este secretar pentru evenimente și membru în comitetul de organizare. Pasiunea lui pentru operă și pentru compozitorul Richard Wagner a început în București și s-a dezvoltat în perioada petrecută la New York.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!