Autoliv România semnează un contract major cu Visual Fan pentru implementarea de soluții de energie verde

Bogdan Chirea
0

Compania Visual Fan, prin divizia sa specializată în soluții de energie verde, Allview Solar Energy, în parteneriat cu Waldevar Energy, a anunțat semnarea unui contract important cu Autoliv România, lider mondial în producția de sisteme de siguranță auto. Proiectul implică implementarea unui sistem fotovoltaic Full EPC cu o capacitate de 5,7 MW.


Detalii Tehnice ale Proiectului


Proiectul Full EPC (Engineering, Procurement, and Construction) acoperă toate serviciile necesare pentru instalarea și punerea în funcțiune a centralelor fotovoltaice, care vor fi amplasate pe sol și pe clădirile Autoliv România din Brașov, Lugoj, Rovinari și Sfântu Gheorghe. Sistemele pe clădiri vor utiliza structuri cu prindere pe membrane pentru a evita perforarea suprafețelor, iar cele de pe sol vor folosi structuri est-vest și sud pentru a maximiza eficiența.


Tehnologia Utilizată


Visual Fan va utiliza panouri fotovoltaice Trina Solar, recunoscute pentru eficiența și randamentul superior. Sistemul fotovoltaic va include invertoare trifazate Huawei, care oferă un randament european de 98.8%. În componența sistemului vor fi incluse și două posturi de transformare de 2500 kVA și 1250 kVA.


Impactul și Beneficiile Proiectului


Acest proiect va juca un rol crucial în generarea de energie verde pentru consumul propriu al fabricilor Autoliv, contribuind semnificativ la strategia de sustenabilitate a grupului. Proiectul va reduce consumul de energie primară cu 489 mii tep pe an și emisiile de carbon cu 74.100 de tone în următorii 20 de ani, generând economii de peste 17 milioane de euro.


Declarații Oficiale


Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A., a declarat: „Prin creșterea diviziei Allview Solar Energy, Visual Fan își propune să contribuie activ la obiectivele climatice stabilite de Uniunea Europeană pentru 2050. Apreciem încrederea acordată de Autoliv și ne bucurăm să contribuim la obiectivele lor de sustenabilitate. Managementul eficient și planificarea adecvată a fiecărei etape sunt elemente cheie pentru asigurarea succesului proiectului.”


Context și Importanță


Adoptarea energiei verzi devine esențială pentru companiile din industrie, mai ales într-un context economic instabil. Centralele fotovoltaice nu doar reduc costurile de producție, dar oferă și stabilitate și predictibilitate în dezvoltarea pe termen lung. Acest proiect demonstrează angajamentul Allview Solar Energy pentru promovarea energiei regenerabile și consolidarea poziției sale pe piață.


Despre Autoliv


Autoliv, Inc este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, dezvoltând și comercializând soluții precum airbag-uri, centuri de siguranță și volane pentru toți producătorii majori de automobile. Cu o misiune de a redefini standardele de siguranță în mobilitate, produsele Autoliv au salvat 35.000 de vieți în 2023 și au redus peste 450.000 de răniri în accidente. Compania are 70.000 de angajați în 25 de țări și a înregistrat vânzări de 10,5 miliarde USD în 2023.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!