De ce se criogenează oamenii bogați

MediaBlog
0

Oamenii bogați se criogenează și își protejează averile pentru o viitoare reînviere. Nimeni nu vrea să se întoarcă din morți sărac.


Din fericire pentru cei bogați, perpetuarea averii este mai ușor de realizat decât inversarea morții.


Avocații specializați în succesiuni creează fonduri destinate extinderii averii până în momentul în care persoanele criogenate pot fi reînviate, chiar dacă acest lucru va avea loc peste sute de ani. Aceste trusturi de reînviere reprezintă un domeniu emergent al dreptului, bazat pe o mulțime de presupuneri. Cu toate acestea, ele sunt luate suficient de în serios încât să atragă adevărați credincioși și să merite discuții la conferințele de industrie.


„Ideea de crioprezervare a trecut de la a fi o idee trăznită la a fi doar excentrică,” a spus Mark House, un avocat specializat în succesiuni care lucrează cu Alcor Life Extension Foundation din Scottsdale, Arizona, cea mai mare facilitate de criogenie din lume, cu 1.400 de membri și aproximativ 230 de persoane deja criogenate. „Acum că este excentrică, este oarecum la modă să fii interesat de ea.”


Conform unei estimări, aproximativ 5.500 de persoane plănuiesc să se criogeneze. House estimează că a lucrat cu aproximativ 100 de astfel de persoane.


El și alții încearcă să răspundă la întrebări care, uneori, par mai degrabă subiecte de filosofie.


Pot banii să trăiască la nesfârșit?

Ești considerat mort dacă corpul tău este criogenat?

Ești considerat reînviat dacă doar creierul tău este reînviat?

Și dacă ești reînviat, ești aceeași persoană?


Cum să păstrezi averea

Pentru Steve LeBel, un fost director executiv de spital din Michigan, șansa de a se alătura celor aproximativ 500 de persoane deja criogenate sună ca un vis devenit realitate.


LeBel, în vârstă de 76 de ani, găsește mereu noi modalități de a-și petrece timpul, cel mai recent ca scriitor de romane fantasy pentru tineri. El iubește viața și nu vrea ca banii să-i stea în calea unei a doua șanse.

LeBel a căutat timp de aproximativ un an un model de trust care să reziste secolelor.


Plănuiește să pună 100.000 de dolari în fondul său de reînviere, iar restul să meargă către fiica sa și soțul ei și către fundația sa.


„Vreau cu adevărat să găsesc o soluție, altfel voi fi acolo cu degetele încrucișate, sperând că vor rămâne bani peste 200 de ani pentru a plăti procesul de reînviere,” a spus LeBel.


Cine ești cu adevărat

Fonsul de reînviere este o variantă a fondului dinastic, un instrument folosit de persoanele ultra-bogate care plănuiesc să transmită averea lor mai multor generații.


Ambele pot ajuta la evitarea impozitului federal de 40% pe moșteniri de peste 13,6 milioane de dolari, deși câștigurile din investiții sunt supuse impozitului pe venit și administratorii de fonduri percep taxe care pot fi considerabile. (House le cere clienților să aibă cel puțin 500.000 de dolari în fond pentru a se asigura că taxele nu îl vor epuiza.)


Diferența constă în beneficiari.


House consideră că persoana reînviată este diferită în ochii legii, în parte deoarece o persoană nu poate fi beneficiarul propriului său fond. Când creează aceste fonduri pentru clienți, singurul beneficiar este persoana reînviată.


Încercarea de a anula un certificat de deces complică lucrurile din punct de vedere legal, a spus House. El numește un protector de fondului —o persoană sau o entitate care poate modifica acordul fondului—cu puterea de a determina dacă reînvierea a avut loc.


Pentru Peggy Hoyt, un planificator de succesiuni din Florida, persoana reînviată este aceeași persoană.


Ea a spus că fondurile au nevoie de beneficiari activi, așa că adesea stipulează ca membrii familiei clientului sau facilitatea de criogenie să primească bani cât timp clientul este criogenat. Includerea facilității de criogenie sau a unei organizații caritabile oferă o oarecare siguranță că trustul va avea un beneficiar, chiar dacă moștenitorii clientului mor. De asemenea, ea cere clienților să-și explice definiția personală a reînvierii.


„Unii oameni spun că consideră reînvierea doar dacă sunt aceeași persoană care sunt astăzi, cu toată memoria intactă,” a spus Hoyt. „Unii oameni sunt mulțumiți să spună că o clonă umană ar fi echivalentul reînvierii. Alții au spus că nu le pasă dacă au un corp dacă creierul lor este încărcat într-un computer.”


Fonduri perpetue


Fondurile  de reînviere depășesc și limitele legilor împotriva trusturilor perpetue, care sunt menite să împiedice familiile bogate să acumuleze bani pentru generații întregi.


Multe legi statale restricționează durata de viață a trusturilor la 90 până la 100 de ani. Dar unele state au abrogat sau extins regula împotriva perpetuităților, pentru a concura pentru impozitul pe venit din trusturi, a spus George Bearup, un consilier juridic senior la Greenleaf Trust.


Arizona, unde are sediul House, permite acum ca fondurile să continue timp de 500 de ani. În Florida, este 1.000 de ani.


„A început să-i facă pe oameni să se gândească, 'Ei bine, dacă aș avea un fond pentru 1.000 de ani, ce aș vrea să fac?'” a spus Bearup. „Cred că asta i-a determinat pe unii oameni să se gândească la păstrarea corpului lor.”


Ce ar putea merge prost


La fel ca și perspectivele de reînviere, structurile trusturilor sunt un salt de credință care ar putea deraia dacă politicile sau afacerile se schimbă. De aceea Bearup nu a încercat unul dintre aceste aranjamente.


„Probabil aș fugi în direcția opusă,” a spus el. „Cum să redactezi ceva care ar putea avea loc peste 1.000 de ani de acum? Cine știe care vor fi regulile?”


Planificatorii de succesiuni criogenice se confruntă cu implicațiile potențiale ale unei hotărâri a Curții Supreme din Alabama din februarie, care a stabilit că embrionii congelați sunt copii și sunt supuși legii privind decesul ilicit al statului.


Un aranjament trebuie să țină cont de apariția tehnologiei și a procedurilor medicale care încă nu au fost inventate. Guvernul federal ar putea interzice conceputul de perpetuitate. Trusturile sunt de obicei gestionate de companii de trusturi sau bănci, dar nimeni nu știe dacă un administrator va mai exista când o persoană este reînviată.


De aceea flexibilitatea și planificarea succesiunii pentru administratorii și protectorii trustului sunt esențiale.


„Când începi să te gândești la un interval de timp de câteva secole, nu poți avea nimic static,” a spus House. LeBel nu vrea să își asume riscul de a avea o bancă sau o companie de trust ca administrator. Lucrează cu consiliul de administrație al Institutului de Criogenie din Michigan pentru a încerca să facă din această facilitate de prezervare și o companie de trust, pe care o vede ca pe un model mai sigur.


House a spus că a lucrat cu Alcor pentru a crea comitete de protectori de trust care ar avea membri noi numiți după un anumit număr de ani. Când protectorul original numit în fiecare aranjament moare, comitetul preia controlul.


Fondul de reînviere ar trebui să specifice ce se întâmplă dacă un termen din trust eșuează sau dacă, peste ani, oamenii de știință descoperă că este imposibil să reînvii morții dintr-un cap înghețat, a spus Victoria Haneman, profesor de succesiuni și trusturi la Universitatea Creighton, care studiază consecințele fiscale ale reînvierii.


Dacă reînvierea nu este posibilă, o instanță ar revizui trustul. Termenii trustului ar trebui să includă ce se întâmplă cu banii în acel scenariu, cum ar fi numirea unei organizații caritabile care să primească fondurile, a spus Haneman.


Dar cine decide că reînvierea nu este posibilă?


Oamenii bogați, nemurirea


Totuși, fascinația pentru nemurire și implicațiile sale este incontestabilă.


Pe măsură ce știința avansează, tot mai mulți oameni văd crioprezervarea ca pe ultimul lor mare experiment. Moguli tehnologici precum Jeff Bezos, Sam Altman, Larry Ellison și Larry Page au promis sute de milioane de dolari companiilor care încearcă să sfideze moartea și îmbătrânirea.


La începutul acestei luni, Cradle Healthcare Co., condusă de copilul minune al biotehnologiei și investitoarea în longevitate Laura Deming, a intrat pe scena criogeniei cu 48 de milioane de dolari și promisiunea de a dezvolta tehnologia de reîncălzire necesară pentru reînviere. Mișcarea a adus foarte multă credibilitate industriei.


„Cred că procesul de îmbătrânire va fi vindecat,” a spus LeBel. „Este o boală. Tehnologia nu este încă acolo, dar pot acoperi acel decalaj de timp cu criogenia.”

Categorii

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!