EIT InnoEnergy primește noi acționari: OMV, OMV Petrom și ACB Participaties B.V

Bogdan Chirea
0

EIT InnoEnergy, liderul inovării în domeniul energiei durabile, anunță cu entuziasm adăugarea a trei noi acționari: OMV, OMV Petrom și ACB Participaties B.V. Acești investitori noi consolidează baza de capital a EIT InnoEnergy, completând plasamentul privat din 2023 cu peste 140 milioane EUR în capital nou și consolidând prezența EIT InnoEnergy în Europa.


Extinderea portofoliului de investitori și utilizarea fondurilor

Noii acționari - OMV, cu sediul în Austria, OMV Petrom din România și fondul de investiții olandez ACB Participaties B.V. - contribuie la diversificarea portofoliului de investitori al EIT InnoEnergy. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru:


Creșterea fluxului de noi tranzacții.

Susținerea celor 200 de companii din portofoliul actual în creșterea lor, în special în contextul piețelor de capital restrânse.

Lansarea de noi campioni industriali, valorificând oportunitățile oferite de noul cadru de reglementare NZIA (Net Zero Industrial Act).

Accelerarea expansiunii în SUA.

Declarații de susținere

Diego Pavia, CEO al EIT InnoEnergy, a declarat: „Includerea acestor trei acționari este o dovadă suplimentară a încrederii în capacitatea InnoEnergy de a accelera tranziția energetică durabilă și de a îndeplini obiectivele de reindustrializare ale Europei. Angajamentul OMV și OMV Petrom față de zero net este un model pentru multe alte companii. Credem cu tărie că viteza tranziției energetice va crește dacă partenerii noștri își accelerează transformarea. Este nevoie de un efort concertat din partea tuturor sectoarelor, iar noi suntem aici pentru a sprijini astfel de tranziții.”


Anne-Marie Rakhorst de la ACB Participaties B.V. și membră a Consiliului de supraveghere al EIT InnoEnergy, a adăugat: „Dacă doriți cu adevărat să accelerați tranziția energetică, atunci investiți în InnoEnergy. Este timpul să ne extindem și să ne dezvoltăm.”

Ecosistemul de acționari și activitățile EIT InnoEnergy

Noii investitori se alătură celor 35 de acționari existenți, care includ companii și instituții de renume din sectoarele industrial, financiar, de formare și digital. Printre aceștia se numără AGH, Augur SCMT, Capgemini, CEA, CMA CGM Energy Fund, EDF, ENGIE, Esade, Grenoble INP-UGA, Groupe Idec, ING, Karlsruhe Institute of Technology, Koolen Industries, KTH, KU Leuven, Naturgy, NIIT, Pol


itechnika Śląska, Rafako, Renault, Santander, Schneider Electric, Siemens, SIPLEC E. Leclerc, Société Générale, Stena Metall, Técnico Lisboa, TOTAL, TU/e, Universitat Politecnica de Catalunya, Universität Stuttgart, Uppsala Universitet, VITO, Volkswagen și Wroclaw University of Science and Technology.


EIT InnoEnergy se află în centrul tranziției energetice și este principalul motor de inovare în domeniul energiei durabile. Organizația promovează tehnologia, inovarea modelelor de afaceri și competențele necesare pentru a accelera acordul ecologic, avansând către obiectivele de decarbonizare și reindustrializare ale Europei, îmbunătățind în același timp securitatea energetică.


Recunoscută ca cea mai bună firmă de capital de risc și investitor în domeniul tehnologiilor curate (Cleantech) și economiei albastre din Europa în 2023 de către Startup Genome, EIT InnoEnergy este unul dintre cei mai activi 10 investitori în deeptech din Europa în 2023, conform Sifted, și cel mai activ investitor în sectorul energetic în 2022, conform Pitchbook. EIT InnoEnergy susține inovații într-o gamă variată de domenii, inclusiv stocarea energiei, transportul și mobilitatea, energiile regenerabile, eficiența energetică, industriile greu de decarbonizat, rețelele inteligente și clădirile și orașele durabile.


EIT InnoEnergy are un portofoliu de peste 200 de companii, care se estimează că vor genera venituri de 110 miliarde EUR și vor economisi 2,1 miliarde tone de CO2e până în 2030. Până în prezent, aceste companii au strâns investiții de peste 25 de miliarde de euro.


EIT InnoEnergy este forța principală din spatele a trei inițiative strategice europene: Alianța Europeană pentru Baterii (EBA), Centrul European pentru Accelerarea Hidrogenului Verde (EGHAC) și Alianța Europeană a Industriei de Energie Solară Fotovoltaică (ESIA).


Înființată în 2010, EIT InnoEnergy este susținută de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene. De la înființare, EIT InnoEnergy a evaluat peste 7.000 de start-up-uri, a lansat peste 300 de produse pe piață și a sprijinit companiile din portofoliu în depunerea a peste 370 de brevete. Astăzi, EIT InnoEnergy are un ecosistem de încredere format din peste 1200 de parteneri și 38 de acționari, cu o echipă de peste 200 de membri și birouri în toată Europa și în Boston, SUA. 

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!