Germania va elimina componentele Huawei și ZTE din rețeaua sa de bază 5G

Bogdan Chirea
0

Germania a încheiat un acord cu furnizorii de telecomunicații pentru a exclude companiile chineze, precum Huawei sau ZTE, din produsele rețelei 5G a țării începând din 2029, a declarat joi ministrul de interne.


"Am ajuns acum la un acord clar și strict cu companiile de telecomunicații", a spus ministrul Nancy Faeser reporterilor din Berlin, considerând acordul ca o măsură crucială pentru securitatea digitală a celei mai mari economii din Europa. Acordul urmează discuțiilor dintre Ministerul de Interne și Deutsche Telekom, Vodafone și Telefonica Deutschland, și are scopul de a proteja infrastructura critică a Germaniei de influența Chinei, care este văzută ca un potențial risc de securitate.


Faeser a spus că Berlinul a informat Beijingul despre acord și că nu se așteaptă la represalii în urma restricțiilor planificate pentru tehnologia chineză. Totuși, ambasada Chinei în Germania a declarat că, dacă Huawei va fi restricționat sau exclus, acest lucru nu va fi fără consecințe, numind planul Germaniei o "tentativă nemiloasă" de a suprima concurența și de a-și promova propria tehnologie.


"Riscurile presupuse pentru securitatea rețelei sunt doar un pretext. Faptul este că: nicio țară nu a oferit încă dovezi concludente în ce măsură echipamentele Huawei reprezintă un risc de securitate", a spus ambasada joi, ca răspuns la o solicitare de comentarii pe baza rapoartelor de miercuri despre planurile respective.


Ministrul nu a oferit mai multe detalii despre acord.


Eliminarea planificată, raportată de Reuters miercuri, începe cu o primă etapă în care operatorii vor elimina tehnologia fabricată în China din rețeaua de bază a centrelor de date 5G ale țării în 2026.


În a doua etapă, producătorii chinezi de piese, cum ar fi antene, linii de transmisie și turnuri, vor fi eliminați până în 2029.


Germania este considerată o întârziată în implementarea măsurilor de securitate ale Uniunii Europene pentru rețelele 5G. 

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!