Grupul Direct Pharma Logistics își extinde operațiunile în Bulgaria

Bogdan Chirea
0

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, care include Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop, cunoscut pentru inovațiile sale pe piața medicală și angajamentul de a îmbunătăți viața pacienților, își extinde operațiunile de distribuție de medicamente în Bulgaria. O nouă extindere este planificată pentru anul viitor și în Republica Moldova.


Această extindere face parte dintr-o strategie ambițioasă care vizează atingerea unei cifre de afaceri de 50 de milioane de euro, menținerea indicatorului EBITDA la un nivel de două cifre procentuale și creșterea anuală a cifrei de afaceri cu minim 10%.


„Misiunea noastră este să facilităm accesul pacienților din Bulgaria la medicamente și soluții inovative care nu sunt disponibile pe piața locală din diverse motive legate de strategiile companiilor și autorităților din țările respective. Am decis să ne implicăm în acest proces, acoperind cât mai multe verigi: înregistrarea produselor, promovarea lor, importul și distribuția acestora”, a declarat Octavian Iacob, cofondator Direct Pharma Logistics.



Bulgaria reprezintă o piață cu mult potențial, având în vedere deficitul major de medicamente, conform Uniunii Farmaceutice Bulgare. Deși numărul de farmacii este aproape dublu față de media europeană, există un deficit semnificativ de farmaciști, ceea ce afectează sprijinul și sfaturile oferite pacienților.


„Vom lucra îndeaproape cu producătorii bulgari pentru lansarea de produse noi pe piața din România. Un alt obiectiv este de a înțelege mai bine nevoile autorităților, medicilor și pacienților din Bulgaria”, a menționat Marius Mincă, CEO al companiei Pharmalink.


În prima fază, structura comercială a organizației din Bulgaria va include un director general, Marius Cănălău, un farmacist șef, un consilier juridic și patru reprezentanți medicali. Activitățile de depozitare, logistică și distribuție vor fi coordonate de partenerul local, compania bulgară Medex.

„Pentru producătorii cu care colaborăm, un mare avantaj este reprezentat de simplificarea accesului pe alte piețe învecinate cu România, unde aceștia nu sunt prezenți în acest moment. De asemenea, vom putea negocia și semna contracte de exclusivitate cu viitori parteneri care își doresc să acceseze mai multe piețe printr-un singur partener. De-a lungul celor 10 ani de activitate, ne-am confruntat cu această solicitare din partea unor companii partenere și mereu ne-am dorit extinderea și pe alte piețe. Am vrut însă mai întâi să ne consolidăm ca grup, să căpătăm experiența pe care azi o avem, așadar a venit momentul să ne desfășurăm activitatea în mai multe zone din Europa”, a adăugat Octavian Iacob, cofondator Direct Pharma Logistics.


Pentru primul trimestru al anului 2024, Direct Pharma Logistics și-a depășit obiectivele, înregistrând o cifră de afaceri de 11,1 milioane de euro, cu 13% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Grupul, care împlinește anul acesta 10 ani de activitate, și-a mărit echipa la aproximativ 100 de membri de la începutul lui 2024.

Categorii

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!