„În 12 ore am trecut de la agonie la extaz”, afirmă Tiberiu Ioana despre filmările la „Ca fetele”

Bogdan Chirea
0

Pe 13 septembrie, în cinematografele din toată țara, va avea loc premiera filmului „Ca fetele”, o producție remarcabilă ce reunește un cast impresionant: Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Aura Călărașu, Marian Râlea, Alina Eremia, Lora, Emil Rengle, Cătălin Cățoiu, Cezar Ouatu, Mimi, Adi Gheo, Carmen Manea și Ilie Gâlea. 


Personajele acestora aduc la viață o poveste descrisă de producătorul general și actorul Tiberiu Ioana drept „curată, frumoasă, cu accente comice, dar și duioase”. Tiberiu Ioana, care a avut ideea acestui film, spune că sursa de inspirație a fost chiar mama sa.


„Mi-am dorit să glorific această putere și independență a femeilor, capacitatea lor extraordinară de a dărui și de sacrificiu. Filmul este un elogiu adus mamei mele, pentru a-i mulțumi pentru tot ce a făcut pentru noi. Dar nu este un film doar despre sau pentru generația ei; fiecare spectator, indiferent de vârstă, se va regăsi în această poveste. Mesajul filmului este că nu e niciodată prea târziu să visezi și să-ți împlinești visele, iar vârsta este doar un număr. Îmi doresc ca generația tânără să își privească altfel părinții și bunicii și să înțeleagă că aceștia mai pot visa și că au un viitor”, a declarat Tiberiu Ioana.


Detalii despre Producție și Filmări


„Ca fetele” are un buget de 450.000 de euro și este regizat de Camelia Popa, fiind distribuit de Vertical Entertainment. Filmările s-au desfășurat integral în Ploiești, în aproximativ 12 locații, timp de aproape trei săptămâni, iar post-producția a durat aproximativ cinci luni.


Producția a întâmpinat diverse provocări, una dintre cele mai mari fiind coordonarea programelor încărcate ale actrițelor Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Aura Călărașu. În plus, schimbarea neașteptată a unor locații de filmare a adus emoții și obstacole întregii echipe. „Am avut toate zilele de filmare și locațiile calculate pe ore. Nu aveam mult timp la dispoziție și trebuia să ne încadrăm în anumite date. Am improvizat destul de mult, însă, în cele din urmă, s-a dovedit că noul loc a fost chiar mai potrivit și a adus și mai mult farmec producției”, a povestit Tiberiu Ioana.


Un alt aspect dificil a fost filmarea la Hipodromul din Ploiești, pentru care Tiberiu a făcut solicitări timp de câteva luni. „Am dus mai multe serii de tratative și vreau să îi mulțumesc doamnei Simona Albu, City Manager al orașului Ploiești, care ne-a ajutat foarte mult să reușim acest lucru. Mi-am dorit să filmăm acolo și a meritat din plin”, a adăugat el.


Echipa de Producție și Lansarea Filmului


Cu o coloană sonoră semnată de Vlad Isac, filmul a beneficiat de o echipă de producție talentată, incluzându-i pe Lulu de Hillerin (director de imagine), Ovidiu Văcaru (montaj), Sorin Neagu (postprocesare sunet), Ștefan Constantinescu (scenografie), Raluca Moldoveanu (machiaj), Elena Tudor (hair), Laurențiu Cosmin Tomoroga (Line Producer), iar costumele actorilor au fost realizate de Eli Adam.


Distribuit de Vertical Entertainment și produs de Casa de producție TIRAL MUSIC&FILM, cu sprijinul Film Mania, „Ca fetele” va fi lansat pe marile ecrane din toată țara începând cu 13 septembrie. Film Mania, televiziunea cu cele mai premiate și de succes seriale-dramă ale deceniului, sprijină debutul cinematografic al producției, aducând telespectatorilor conținut incitant și de calitate.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!