Încep oficial Jocurile Olimpice: unde vezi transmisiunile la tv sau online?

Bogdan Chirea
0


Astăzi debutează oficial Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, cu ceremonia de deschidere. Evenimentele au debutat însă zilele trecute cu meciuri de fotbal, rugby sau handbal.


Veți putea urmări în direct fiecare moment de la Jocurile Olimpice Paris 2024 datorită deținătorilor oficiali ai drepturilor media olimpice. Aceștia vă vor aduce toată emoția și drama Jocurilor Olimpice, în direct și la cerere, cu cele mai complete, relevante și adaptate oferte, oriunde v-ați afla. 


În România toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Paris se văd pe TV pe canalele Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 4K și pe posturile publice ale Televiziunii Române. 


TVR transmite Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024: 280 de ore de emisiuni în direct

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română va transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, Jocurile Olimpice de vară Paris 2024. TVR va fi alături de sportivii români calificaţi, oferind transmisiuni şi emisiuni speciale pe TVR Sport, TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova.


Începând din 26 iulie până în 11 august 2024, TVR aduce telespectatorilor săi ediția cu numărul treizeci și trei a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.


Din 26 iulie, timp de peste două săptămâni, o lume întreagă va vibra în ritmul Parisului, iar cei mai buni sportivi din lume ne vor emoţiona și ne vor invita să trăim împreună bucuria competiției. Românii vor simți pulsul mișcării olimpice prin intermediul Televiziunii Române, broadcaster oficial Paris 2024, care va asigura 280 de ore de transmisiuni directe de la Jocurile Olimpice pe patru dintre canalele sale: TVR Sport, TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova. Informații la cald și reportaje în exclusivitate vor fi disponibile și pe TVR INFO.


Telespectatorii vor putea urmări în direct pe TVR sporturile și probele cu participare românească, dar și cele mai spectaculoase sporturi și finale. Vom fi alături de David Popovici, canotorii de aur Cătălin Chirilă, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, gimnastele și campioanele noastre la tenis de masă și toți membrii Team Romania. Pe durata 26 iulie - 11 august, grila de programe TVR va fi predominant dedicată Jocurilor Olimpice, incluzând probe de canotaj, atletism, natație, meciuri importante de fotbal, handbal și baschet, tenis de masă, tir cu arcul, scrimă, gimnastică artistică, volei, box, judo, triatlon, yachting, polo, mountain bike, badminton, lupte, echitație, kaiac-canoe, haltere și breakdance.


O echipă de jurnalişti TVR se află la Paris și ne va ține la curent cu momentele competiționale și evenimentele dedicate Jocurilor Olimpice prin interviuri la cald și intervenții în direct în jurnalele de știri și emisiunile de profil. Din delegația Televiziunii Române la Jocurile Olimpice fac parte comentatorii Emil Hossu-Longin (natație, fotbal, baschet), Dragoș Bocanaciu (atletism, handbal, judo, lupte), Monica Bucur (canotaj, gimnastică, atletism, gimnastică ritmică, kaiac, tir), Cristian Mîndru (sărituri, natație, fotbal, handbal, tenis, kaiac, tir, haltere), Narcis Șelaru (box, volei, polo, scrimă); reporterii-prezentatori Daniela Alexe-Popescu și Tudor Furdui; patru cameramani, un inginer de emisie și un producător.


Din 22 iulie, telespectatorii se pot conecta la emoțiile Jocurilor Olimpice prin intermediul „Jurnalului Olimpic”, difuzat de TVR Sport, TVR 1 și TVR INFO zilnic, de la ora 14.40. Acest program oferă un sfert de oră de știri de la fața locului și reportaje olimpice, prezentate din București de Eda Marcus, Costin Deșliu și Vlad Arhire.


Emisiunea „Vis la Paris” continuă cu ediții în direct la TVR INFO și TVR Sport, din 27 iulie. De luni până vineri, între orele 23.30 și 24.00, iar sâmbăta și duminica, de la 23.00 la 24.00, Costin Deșliu, Vlad Arhire și invitații lor vor face un rezumat al zilei de concurs, alături de invitați din presa sportivă sau de foști sportivi medaliați la JO. Glorii ale sportului românesc, precum Geta Andrunache, Roxana Scarlat-Bârlădeanu și Monica Roșu, completează echipa „de acasă” a TVR în această perioadă.


Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pentru vineri, 26 iulie, ora 20.30, se va vedea în direct pe TVR 1 și TVR Sport și va fi prefațată de o ediție specială „Vis la Paris”, difuzată pe TVR Sport de la ora 19.50.


Jocurile Olimpice Paris 2024 pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Max


Pe parcursul Jocurilor Olimpice Paris 2024, fanii sportului vor putea urmări fiecare moment competițional pe platforma Max. Aceasta va completa programul dedicat al televiziunilor Eurosport 1 și Eurosport 2, oferind o ediție spectaculoasă a Jocurilor Olimpice.


Inovații și Funcționalități Noi pe Max


Aplicația Max aduce o serie de inovații care vor transforma experiența de vizionare pentru abonați, punându-i pe aceștia în controlul propriei versiuni a Jocurilor Olimpice. Printre aceste funcționalități se numără:

  • Acces la 3.800 de ore de conținut live: Acoperirea fiecărui eveniment olimpic, cu până la 54 de transmisii live simultane, va fi disponibilă de miercuri, 24 iulie, până la ceremonia de închidere din 11 august.
  • Marcaje cronologice: Fanii a 15 sporturi (volei pe plajă, volei, handbal, tenis, fotbal, rugby, atletism, înot, ciclism pe velodrom, ciclism pe șosea, mountainbiking, box, baschet, judo și gimnastică artistică) vor putea naviga cu ușurință printr-o cronologie a probelor pentru a ajunge la momentele cheie.
  • Alerte pentru medaliile de aur: Utilizatorii vor primi notificări atunci când urmează să fie câștigată o medalie de aur, permițându-le să treacă rapid la evenimentul de medalie și apoi să revină la fluxul anterior.
  • Descoperirea altor competiții în timpul evenimentelor: Un carusel interactiv va permite utilizatorilor să acceseze alte evenimente live care se desfășoară simultan, facilitând tranziția între competiții.
  • Liste de urmărire personalizate: Utilizatorii pot adăuga evenimente specifice în segmentul Lista Mea, creând un program olimpic personalizat.
Jocurile Olimpice în Abonamentele Max

Warner Bros. Discovery a anunțat că fiecare moment al Jocurilor Olimpice va fi inclus în toate abonamentele de pe Max, chiar și fără Extraopțiunea Sport activată. Ceremoniile de deschidere și închidere vor fi disponibile pe toate piețele în format HDR, oferind o experiență de vizionare neîntreruptă și de înaltă calitate.


COMPETIȚII FĂRĂ COMENTARIU ÎN LIMBA ROMÂNĂ PE MAX

Abonații la serviciul MAX vor avea surpriza de a nu putea urmări competițiile de pe platformă cu comentariul în limba română. Deși transmisiunile poartă logo-ul Eurosport ele nu sunt transmisiunile streamului LIVE ale posturilor Eurosport 1 si 2, ce puțin nu toate. Platforma transmite LIVE unele evenimente cu comentariu în llimba română, cum ar fi emisiunea Bonjour Paris, produsă la București.
Nici una din reluările disponibile acum pe MAX nu oferă comentariu în limba română deși au avut pe TV.

MAX nu a răspuns până acum întrebării legate de această problemă.


Transmisiuni pe Eurosport 1 și Eurosport 2

La televiziunile Eurosport, telespectatorii vor putea urmări cele mai importante probe și discipline, inclusiv evoluțiile sportivilor români și internaționali. Eurosport 1 va acoperi sportivii de relevanță internațională și superstarurile mondiale din sporturi consacrate precum atletism, gimnastică, înot, ciclism și sporturi pe echipe. Eurosport 2 va difuza evoluțiile sportivilor români, iar emisiunea „Bonjour, Paris!” va aduce zilnic interviuri și analize cu foști sportivi de top, medaliați olimpic, precum Cătălina Ponor, Gabriela Szabo, Katinka Hosszu, Dora Pasztory și Lucie Safarova.


Alte alternative online ca să urmărești Jocurile Olimpice

Canalele postului public TVR se pot urmări online pe platforma TVR+. Canalele TVR 1,TVR 2 si TVR Sport se pot urmări LIVE pe platforma Televiziunii Române fără a avea nevoie de cont.

Posturile TVR se văd online pe platformele OTT:
- DigiOnline (TVR 1 și TVR2)
- Orange (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR SPORT)
- Vodafone TV+ (TVR1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR SPORT)
- Megogo (TVR 1, TVR 2, TVR INFO, TVR SPORT)
- Sweet TV (TVR 1, TVR 2, TVR SPORT)
- Focus Sat (TVR 1, TVR 2, TVR SPORT)
- Ines LIVE (TVR 1, TVR 2, TVR SPORT)
- Voyo
- Antena Play


Canalele Eurosport sunt și ele disponibile pe platofmele DigiOnline, Orange, Megogo, Sweet tv, Ines.

Echipa României la Jocurile Olimpice


Un număr de 10.500 de sportivi vor participa, în cele 19 zile ale competiției olimpice, la 329 de evenimente dedicate, pe durata celor 754 de sesiuni ce reunesc atât competițiile, cât și ceremoniile de premiere. Echipa României este formată din 107 sportivi calificați la Jocurile Olimpice, la 18 sporturi. Dintre toate țările participante, România trimite anul acesta cea mai mare flotă de canotori – 50 de sportivi (45 titulari și 5 rezerve), maximum posibil.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!