Locuri de muncă disponibile în străinătate pentru români

Bogdan Chirea
0

Peste 3.000 de locuri de muncă pentru străinătate au fost postate pe eJobs.ro de la începutul verii, reprezentând 8% din numărul total de joburi noi disponibile în această perioadă. 


Cele mai multe oferte provin din Germania, Olanda, Arabia Saudită, Spania și Irlanda, căutând candidați pentru domenii precum transport, retail, industria alimentară, turism și servicii.


Angajatorii Mizează pe Salarii Atractive pentru a Atrage Candidați


„Angajatorii din afara țării știu că principalul argument pentru a atrage candidați este salariul. De aceea, unul din două joburi postate include salariul în anunț. Candidații au nevoie să știe cât ar putea câștiga în plus față de joburile din România pentru a fi convinși să facă pasul relocării”, explică Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs.ro.

Salariile oferite sunt de trei sau patru ori mai mari decât în România, atât pentru joburile entry-level și muncitorii calificați, cât și pentru specialiști. De exemplu, un inginer software poate câștiga în Germania 6.500 de euro net pe lună plus beneficii, iar un muncitor în depozit în Olanda poate câștiga între 1.800 și 2.000 de euro pe lună plus beneficii. Un șofer de tir pe curse internaționale poate câștiga de la 2.500 de euro pe lună, un curier 2.000 de euro pe lună, iar muncitorii necalificați pot primi salarii de la 700 de euro pe lună. Salariile pentru serviciile de curățenie încep de la 1.000 de euro pe lună.


Cerere Ridicată pentru Personal în Turism și HoReCa


În această perioadă, există un interes crescut pentru candidații cu experiență în turism și HoReCa. Angajatorii din străinătate au postat peste 500 de joburi în ultimele șase săptămâni în aceste industrii, oferind salarii care încep de la 1.000 de euro pentru ospătari sau personal hotelier și pot ajunge până la 4.000 de euro pentru bucătari pe vase de croazieră sau în lanțuri hoteliere mari.


Conform datelor Salario, comparatorul salarial eJobs, mediile salariale pentru străinătate în domeniile cu cea mai mare cerere de candidați sunt următoarele: 2.500 de euro net pentru construcții și instalații, 2.000 de euro net pentru transport și distribuție, 1.800 de euro pentru industria alimentară, 1.500 de euro pentru producție și turism/HoReCa, și 1.600 de euro pentru au pair/babysitting/curățenie.


Interesul Candidaților pentru Munca în Străinătate Este Redus


În ciuda creșterii interesului angajatorilor străini pentru candidații români, aceștia din urmă par tot mai puțin interesați de a lucra în străinătate. Din cele 1,3 milioane de aplicări înregistrate de la 1 iunie, doar 19.000 au fost pentru joburi în străinătate, reprezentând doar 1,4% din totalul aplicărilor.


Cei mai interesați de a lucra în străinătate sunt candidații cu vârste între 25-35 de ani și 18-24 de ani, precum și muncitorii calificați și necalificați. Destinațiile preferate includ Olanda, Germania, Belgia, Austria și Franța, iar domeniile cu cele mai multe aplicări sunt transport/logistică, retail, turism, industria alimentară și producție. Aproape o treime dintre cei care doresc să lucreze în străinătate au optat pentru joburi sezoniere.


În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă, dintre care 2.000 sunt pentru străinătate.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!