Plajele Grecești suprapopulate se confruntă cu interzicerea șezlongurilor

Bogdan Chirea
0

Plajele din Grecia, sufocate de aglomerație și acoperite de șezlonguri, se confruntă cu o măsură de reprimare impusă cu ajutorul dronelor. Localnicii greci, sătui de plajele acoperite de șezlonguri, se bazează pe drone și o aplicație de raportare cetățenească pentru a combate suprapopularea.


Plajele grecești acoperite de șezlonguri devin din ce în ce mai rare pe măsură ce dronele patrulează pentru a impune noile reguli.


Restaurantele, barurile și companiile de închiriere fără permis pentru amplasarea scaunelor pe plajă sunt vizate.


Dronele supraveghează, de asemenea, stabilimentele care amplasează scaune prea aproape de mare - șezlongurile și umbrelele trebuie să fie la cel puțin patru metri de mal, conform legislației introduse în martie. Aceasta înseamnă că scaunele de închiriat nu mai sunt permise pe plajele care au mai puțin de patru metri lățime.


Dronele sunt asistate de cetățenii locali prin aplicația digitală MyCoast, care listează stabilimentele legale și încurajează utilizatorii să raporteze încălcările.


La începutul acestei luni, presa locală a raportat că au fost primite peste 1.000 de plângeri, rezultând în amenzi de peste 350.000 de euro în doar cinci zile.


„Scopul nostru este să protejăm, pe de o parte, atât mediul, cât și dreptul cetățenilor la acces liber la plajă, iar pe de altă parte, să păstrăm produsul nostru turistic, precum și antreprenoriatul sănătos reprezentat de oamenii de afaceri care își fac treaba corect”, a declarat ministrul grec al Economiei Naționale și Finanțelor, Kostis Hatzidakis.


Care Plaje din Grecia se Confruntă cu Reprimarea Șezlongurilor?

Inspecțiile recente s-au concentrat pe 14 plaje grecești, protejând în special cele din zonele protejate „Natura” de amplasarea ilegală a umbrelelor și șezlongurilor.


Plaja Kryoneri de pe coasta de nord-vest a țării a primit 169 de plângeri la începutul acestei luni - cele mai multe dintre toate. Majoritatea se refereau la stabilimente care foloseau o parte din plajă care depășea zona convenită. Plaja Valtos din apropiere a primit, de asemenea, un număr de plângeri.


Pe partea opusă a țării, plajele Lagonisi și Nea Heraklia din Halkidiki au fost examinate pentru încălcări similare, împreună cu plaja Klima de pe insula Aegina și plaja Masouri de pe Kalymnos.


Plajele din destinații turistice populare precum Corfu și Rodos au fost, de asemenea, vizate.


Cea mai mare amendă - 220.000 de euro - a fost emisă unei afaceri găsite că opera fără licență pe plaja Thymari din Anavyssos, la o oră de mers cu mașina la sud de Atena.


Care Sunt Noile Reguli Vizând Reducerea Aglomerării pe Plajele Grecești?

Scopul aplicației și al patrulelor cu drone este de a impune legislația introdusă de Ministerul Economiei Naționale și Finanțelor în martie.


La acea vreme, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a lansat un videoclip pe TikTok anunțând noile reguli. Conform legii, plajele din Grecia trebuie să fie acum 70% libere de șezlonguri sau 85% în zonele protejate, unde construcția este acum strict limitată.


Stabilimentele care folosesc sau închiriază șezlonguri trebuie să aibă un permis pentru a face acest lucru, care poate fi obținut prin licitații online. Deținătorii permiselor trebuie să se asigure că plaja este curată și accesibilă - inclusiv prin afișarea semnalizării corecte. De asemenea, trebuie să se asigure că există un salvamar prezent.


Pe măsură ce sezonul turistic de vară se instalează, noile verificări sunt menite să ajute la reducerea aglomerării și a privatizării ilegale a plajelor grecești.


Se așteaptă alte măsuri de reprimare a supraturismului în țară, inclusiv limitarea numărului de nave de croazieră care acostează în insulele grecești populare Mykonos și Santorini, începând cu 2025.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!