Pregătirea tinerilor pentru viață și performanță prin kempo, cu Amatto Zaharia

Bogdan Chirea
0

Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo (FR Kempo), a discutat recent în cadrul podcastului Business Philosophy despre pregătirea tinerilor în acest sport și importanța kempo-ului pentru dezvoltarea lor personală și profesională.


Rolul kempo-ului în instituțiile de securitate

În România, aproximativ 10.000 de sportivi sunt legitimați în kempo și alți 40.000 practică acest sport. Amatto Zaharia, multiplu campion european și mondial, a subliniat că multe dintre instituțiile de securitate și protecție, precum SRI, SIE, DIE, își recrutează membri din rândul practicanților de kempo datorită disciplinei și abilităților dobândite în acest sport.


Ambiții olimpice pentru Paris 2024

Zaharia, membru al Comitetului Executiv al COSR și pionier al artelor marțiale mixte în România, și-a exprimat speranța ca delegația României să cucerească opt medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. El a organizat primele gale televizate de arte marțiale mixte în România și continuă să fie un susținător activ al sportului.


Îmbunătățirea performanțelor echipei naționale de fotbal

În cadrul discuției, Zaharia a abordat și tema performanței echipei naționale de fotbal la Euro 2024, subliniind importanța mentalității de învingător și a coaching-ului mental. El a dat exemple precum Ibrahimovici și Djokovic, care folosesc tehnici de eliberare a stresului pentru a-și îmbunătăți performanțele.


Răspunsul la acuzațiile lui Daniel Ghiță

Amatto Zaharia a clarificat într-un video postat pe pagina de Facebook a FR Kempo acuzațiile aduse de Daniel Ghiță. Zaharia și-a cerut scuze public și a explicat că a avut mereu o relație de respect și prietenie cu Ghiță, subliniind că acesta s-a antrenat în sălile de kempo pentru meciurile sale și că retragerea sa a fost organizată în parteneriat cu FR Kempo.

Familia Zaharia: o tradiție de campioni

Soția lui Amatto, prima campioană mondială la kempo și arbitru internațional, împreună cu fiii lor Yamato, Yani și Timon, sunt toți campioni mondiali și europeni în acest sport. Yamato și Yani și-au tatuat chipul tatălui lor pe brațe, demonstrând respectul și admirația pentru părintele lor.


Kempo-ul și vedetele

Printre vedetele care au ales să practice kempo se numără Adrian Enache, Andrei Pavel, Claudia Pătrășcanu, Kamara și Iuliana Marciuc. Zaharia a explicat că acest sport contribuie la creșterea capacității toracice și îmbunătățirea condiției fizice generale.


Problema părinților toxici

Amatto Zaharia a discutat și despre problema părinților toxici în sport, care își proiectează frustrările și nereușitele asupra copiilor lor, punând o presiune inutilă asupra acestora.


Podcastul Business Philosophy este realizat de Clubul Media Business și moderat de Romeo Chiriac, aducând în prim-plan subiecte de interes din lumea afacerilor și a sportului.

Categorii

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!