Spark Generation: Platforma educațională digitală din Cluj-Napoca vizează atragerea unui milion de euro prin Seedblink

Bogdan Chirea
0

Spark Generation, platforma educațională digitală din Cluj-Napoca, își propune să strângă un milion de euro în următoarele 30 de zile prin Seedblink, o platformă de coinvestiții pentru startup-urile tehnologice europene. Aceste fonduri vor susține dezvoltarea continuă a platformei și vor extinde accesul liceenilor și profesorilor la resursele educaționale oferite.


Pentru a-și continua creșterea, Spark Generation are nevoie de două milioane de euro, din care primul milion a fost deja asigurat de trei investitori existenți, care au ales să își mărească investițiile. Campania de finanțare prin Seedblink se va încheia pe 18 august.


„De la lansarea noastră acum trei ani, Spark Generation a înregistrat o creștere rapidă și un impact semnificativ în educație. În ultimul an, am trecut de la 80 de utilizatori în ianuarie 2023 la 9.000 de utilizatori, ceea ce reprezintă o creștere de peste 1000% în mai puțin de 12 luni. Utilizatorii noștri provin din școli private și publice din 25 de țări. Acest succes se datorează adaptării modelului de afaceri și dezvoltării unui produs tehnologic benefic pentru profesori și elevi. Vânzarea directă către școli ne permite o scalabilitate rapidă, iar integrarea inteligenței artificiale oferă o experiență educațională personalizată și eficientă”, explică Ruxandra Mercea, fondator și director educațional al Spark Generation.


„Spark Generation revine pe Seedblink după o rundă de succes în 2023 și schimbări semnificative în modelul de afaceri, extinzându-se acum și către licee. Creșterea utilizatorilor și veniturilor a transformat Spark dintr-un startup local românesc într-unul internațional”, adaugă Eric Bartha, Head of Revenue la Seedblink.


Platforma educațională Spark Generation este destinată elevilor între 13 și 19 ani, din România și străinătate, care vorbesc limba engleză și doresc să urmeze cursuri acreditate Cambridge cu un orar flexibil. Aceștia au acces la peste 55 de materii acreditate Cambridge IGCSE & A Level, cursuri de Wellbeing și Future Readiness, precum și la resurse pentru descoperirea vocațională. Cursurile sunt disponibile pe bază de abonament per elev și pot fi accesate atât de licee, cât și de părinți.


„Investiția în Spark Generation a însemnat, încă de la început, participarea la viitorul educației. Viziunea lor inovatoare și angajamentul puternic ne-au convins să investim. Am fost impresionați de ideile lor și de rezultatele excelente ale echipei. Spark Generation este într-o poziție excelentă pentru a valorifica cele mai noi tehnologii și pentru a aduce îmbunătățiri majore în educație. Potențialii investitori au o oportunitate fantastică de a investi într-un segment de piață în creștere, care utilizează funcții valoroase ale inteligenței artificiale”, explică Piet Eenkhoorn, Board Member InQubator.


Anul trecut, Spark Generation a încheiat o rundă de finanțare de 1,5 milioane de euro, utilizată pentru finalizarea MVP-ului cu AI integrat, extinderea internațională și crearea de parteneriate strategice. Platforma este acum prezentă în licee din Grecia, Germania, Polonia, Muntenegru, Ucraina și Vietnam, și vizează extinderea pe piețe noi, precum India, Brazilia, Vietnam și SUA.


„Platforma Spark Generation a avut un impact transformator asupra școlii noastre, îmbunătățind considerabil experiențele elevilor și profesorilor. De la implementarea platformei, elevii noștri și-au îmbunătățit abilitățile de limbă engleză și capacitatea de concentrare. Funcția de monitorizare în timp real a progresului elevilor a fost esențială pentru profesori”, spune Olesya Semukhina, Academic Manager la Dukley Academy din Muntenegru.


Cu fondurile obținute prin Seedblink, Spark Generation își propune să își extindă modelul B2B și să dezvolte funcționalitățile integrate cu AI, vizând atingerea a 20.616 utilizatori și 320 de licee înrolate în platformă în următorul an.


„În 2024-2025, ne propunem extinderea internațională în Italia, Spania, Bulgaria și Grecia, și ulterior în Portugalia, Ungaria, Serbia și Republica Cehă. De asemenea, planificăm intrarea pe piețele din Asia și SUA. Până în 2029, ne propunem să ajungem la 327.000 de utilizatori, 5.120 de școli înrolate și venituri de 32 de milioane de euro”, explică Raluca Manole, cofondator și Chief Marketing Officer al Spark Generation.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!