Studiu: Educația și Sustenabilitatea - Un Echilibru Crucial

Bogdan Chirea
0

Un nou studiu trage un semnal de alarmă privind nevoia de echilibru între un sistem educațional actualizat și practici sustenabile pentru protejarea planetei. 


Realizat în contextul celui mai cald an înregistrat vreodată și al unui declin în performanțele educației europene, sondajul, care a implicat 3.400 de studenți, a dezvăluit legătura între preocupările legate de climă și impactul asupra notelor studenților de 16 ani și peste.


Conștientizare Ecologică și Educație


Potrivit cercetării realizate de Epson în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, 73% dintre studenți au evitat să printeze materiale educaționale din cauza preocupărilor legate de mediu. În România, procentul este similar, cu 67% dintre respondenți împărtășind aceleași îngrijorări.


În ciuda acestui fapt, 92% dintre studenți consideră că materialele tipărite îi ajută să înțeleagă și să rețină informațiile mai bine decât cele digitale, confirmând astfel mai mulți ani de cercetare. În România, 85% dintre studenți recunosc că se confruntă cu un conflict între nevoia de materiale printate și dorința de a proteja mediul.


Soluții de Imprimare Sustenabile


Sondajul a mai arătat că 89% dintre studenți cred că rezultatele lor s-ar îmbunătăți dacă instituțiile de învățământ ar folosi soluții de imprimare sustenabile, cum ar fi imprimantele cu jet de cerneală Heat-Free, care utilizează mai puțină energie și generează mai puține deșeuri decât imprimantele laser. În România, 92% dintre studenți susțin această părere.


James Osborne, de la Epson Europe, a subliniat: „Studenții chestionați din fiecare țară nu doar că sunt îngrijorați de impactul imprimării asupra mediului, dar au acționat în consecință, afectându-și educația. Acest lucru nu doar limitează realizările elevilor, ci pune și presiune pe sectorul educației, care trebuie să îmbunătățească rezultatele și să pregătească tinerii pentru viitor. Instituțiile de învățământ trebuie să acționeze. Este nedrept să forțăm cursanții să aleagă între viitorul lor și cel al planetei. Imprimantele cu jet de cerneală Heat-Free pot oferi materialele imprimate necesare, reducând în același timp consumul de energie și deșeurile.”

Tehnologia Heat-Free pentru un Viitor Sustenabil


Imprimantele cu jet de cerneală Heat-Free de la Epson nu utilizează căldură în procesul de imprimare, ceea ce înseamnă un consum mai mic de energie comparativ cu imprimantele laser. De asemenea, acestea au mai puține piese mobile și consumabile. Prin adoptarea acestei tehnologii sustenabile, profesorii pot contribui la îmbunătățirea performanțelor studenților și la reducerea consumului de energie.


Adoptarea imprimantelor cu jet de cerneală Heat-Free de la Epson poate reprezenta o soluție eficientă pentru a echilibra nevoia de educație de calitate cu protejarea mediului, contribuind astfel la un viitor mai sustenabil pentru toți.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!