5 cărți de vară care îi vor face pe copii să iubească lectura

Bogdan Chirea
0

Pentru o vară plină de aventuri și imaginație, Pandora M (parte a Grupului Editorial TREI) propune cinci cărți captivante, perfecte pentru a-i atrage pe copii în lumea lecturii. Aceste povești sunt însoțite de ilustrații fascinante și vor transforma lectura într-o experiență magică pentru cei mici, dar și pentru părinții lor.


1. O fată pe nume Willow – Sabine Bohlmann

Willow pare a fi o fetiță obișnuită, dar viața ei se schimbă radical când primește o moștenire neașteptată: o pădure, o căsuță și puterile magice ale mătușii Alwina. Misiunea ei? Să găsească alte trei fete cu darul vrăjitoriei. Din fericire, Willow nu este singură, căci vulpoiul Rufus îi va fi un prieten și ajutor de nădejde. Această poveste fermecătoare, plină de magie și creaturi extraordinare, îi va purta pe cititori într-o lume specială, descrisă cu mult talent de Sabine Bohlmann și ilustrată de Simona Ceccarelli.


2. Tish – Edwina Wyatt

Charles Dimple visează la prietenul perfect, iar acesta prinde viață sub forma lui Tish, o creatură mare, cu colți și coadă. Tish devine cel mai bun prieten al lui Charles, iar împreună trăiesc aventuri fantastice. Însă, când Tish este uitat de Charles, începe o călătorie de neuitat în căutarea unui nou tovarăș de joacă. Scriitoarea australiană Edwina Wyatt aduce în fața cititorilor o poveste despre prietenie și imaginație, ilustrată delicat de Odette Barberousse.


3. Când Hitler a furat iepurele roz – Judith Kerr

Inspirată din experiențele trăite de autoarea Judith Kerr în copilărie, această poveste emoționantă urmărește viața Annei, o fetiță din Germania anului 1933. În fața pericolului nazist, Anna și familia ei sunt forțați să fugă din țară, pornind într-o aventură plină de provocări și descoperiri. Această carte, comparată cu „Cum să ucizi o pasăre cântătoare”, este o lecție de istorie și speranță, fiind una dintre cele mai apreciate lucrări ale lui Kerr.


4. Cine este Taylor Swift? – Kirsten Anderson

Această biografie captivantă dezvăluie povestea vieții lui Taylor Swift, de la copilăria petrecută pe o fermă de brazi de Crăciun, până la ascensiunea ei ca una dintre cele mai iubite și de succes artiste din lume. Cartea este ilustrată și scrisă într-un mod accesibil și atractiv, perfectă pentru tinerii fani ai cântăreței care doresc să afle mai multe despre idolul lor.


5. Lămpița și băiatul-sirenă – Annet Schaap

Această poveste magică îi poartă pe copii într-un univers plin de mistere și aventuri. Lămpița, fiica paznicului de far, este responsabilă să aprindă farul în fiecare seară pentru a ghida corăbiile. Într-o noapte furtunoasă, curajul ei este pus la încercare când întâlnește un băiat-sirenă și trebuie să înfrunte pericolele mării și pirații. Annet Schaap, ilustratoare și scriitoare talentată, aduce la viață o poveste care a cucerit inimile cititorilor și a câștigat numeroase premii literare.


Aceste cinci cărți sunt perfecte pentru a transforma lectura de vară într-o aventură plină de imaginație și emoție. Fiecare poveste promite să fie o experiență memorabilă, atât pentru cei mici, cât și pentru părinții care le vor citi alături.







Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!