Calea Victoriei găzduiește o expoziție inedită despre cititori, o "specie" pe cale de dispariție

Bogdan Chirea
0

Pe 24 august, Calea Victoriei devine scena unei expoziții neobișnuite, menite să atragă atenția asupra unui fenomen alarmant: dispariția cititorilor. 


Conform datelor recente publicate de Institutul Național de Statistică, aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023, iar numărul cititorilor scade constant. Într-o eră dominată de telefoane și tehnologie, cărțile sunt tot mai des înlocuite de ecrane, iar cititorii devin o specie rară.


Pentru a aduce în prim-plan această problemă, editura Nemira, în colaborare cu Saatchi Creative Hub și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a lansat o expoziție temporară intitulată „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție”. Evenimentul a avut loc inițial pe 27 și 28 iulie, dar va fi reluat acum în cadrul inițiativei Străzi Deschise, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și ARCUB.


Expoziția se va desfășura pe Calea Victoriei 83, între orele 17:00 și 21:00. Trecătorii vor avea ocazia să întâlnească diferite "specii" rare de cititori, cum ar fi cititorul de autori români sau cititorul de beletristică. De asemenea, vizitatorii vor putea primi recomandări de cărți și informații despre cum pot susține această inițiativă de a salva cititorii de la dispariție.


Evenimentul este deschis tuturor, fie că sunt cititori pasionați, ocazionali sau persoane care nu și-au descoperit încă dragostea pentru cărți. Organizatorii speră să inspire mai mulți oameni să redescopere bucuria lecturii și să contribuie la păstrarea acestui obicei valoros.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!