Ce joburi au fost cele mai căutate de români vara aceasta

Bogdan Chirea
0

Pe parcursul verii, românii au manifestat un interes crescut pentru anumite joburi, cu pozițiile de șofer, asistent medical și operator call-center ocupând primele locuri în preferințele candidaților. 


În perioada iunie - august, aproape 500.000 de căutări pe baza unor cuvinte cheie au fost înregistrate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.


Cu 150.000 de interogări, joburile de șofer au fost cele mai căutate, majoritatea candidaților fiind interesați de posturi pentru șoferi de categorie B, șoferi de tir sau șoferi de distribuție.


Poziția de manager a ocupat locul doi, înregistrând 115.000 de căutări, o creștere semnificativă față de primele luni ale anului. Printre derivările populare ale acestui termen se numără assistant manager, project manager, manager regional, key account manager și sales manager. Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.ro, a subliniat că această tendință indică un interes tot mai mare al specialiștilor și al candidaților cu experiență, în special din domeniul vânzărilor, pentru noi oportunități pe piața muncii.


Pe locul trei în topul căutărilor s-a aflat poziția de asistent medical, cu 87.000 de interogări. Alte poziții populare au inclus operator call-center, cu 64.000 de căutări, și inginer, cu specializări diverse precum inginer constructor, mecanic, de instalații, electric și chimist. Candidații interesați de joburile din call-centere au căutat în mod special oportunități pentru vorbitorii de limbi străine, precum spaniola, italiana, franceza și engleza.


Sectorul de servicii externalizate și call-centere continuă să fie unul dintre cei mai mari angajatori din economie, oferind un număr semnificativ de locuri de muncă, în special pentru candidații entry-level. În vara aceasta, au fost postate aproape 8.000 de joburi în acest sector, majoritatea fiind pentru candidați cu maximum doi ani de experiență. Peste 300.000 de aplicări au fost îndreptate către angajatorii din call-center/BPO.


Un alt aspect interesant este creșterea căutărilor pentru joburi remote, cu 30.000 de interogări pe baza cuvintelor cheie „remote” și „acasă”, reflectând interesul sporit pentru munca de la distanță. De la începutul verii până acum, s-au înregistrat 320.000 de aplicări pentru joburile care permit munca de acasă.


Conform datelor Salario, comparatorul salarial de la eJobs, salariile medii nete variază semnificativ în funcție de poziție și experiență. De exemplu, șoferii de tir care operează curse internaționale pot câștiga între 4.000 și 12.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent medical are un salariu mediu net de aproximativ 4.800 de lei, iar un operator call-center câștigă în jur de 3.500 de lei pe lună.


De la începutul verii, angajatorii au postat 65.000 de locuri de muncă pe eJobs.ro, cumulând 2,2 milioane de aplicări. În prezent, platforma eJobs.ro oferă 23.000 de locuri de muncă disponibile, dintre care 700 pentru șoferi, 4.500 pentru asistenți medicali, 500 pentru contabili și 2.700 pentru lucrători în call-centere. De asemenea, există 800 de joburi disponibile pentru ingineri și 900 de locuri de muncă remote.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!