Continuă lucrările de reabilitare a Parcului Tăbăcărie din Constanța

Bogdan Chirea
0


Parcul Tăbăcărie din Constanța, cel mai mare spațiu verde al orașului, se află în plin proces de modernizare, urmând să fie complet reabilitat. 


Proiectul ambițios, anunțat de primarul Vergil Chițac la finalul anului trecut, vizează transformarea parcului într-un spațiu de recreere modern și atractiv, cu un aspect complet nou.


Lucrările includ reamenajarea aleilor cu pavele, montarea de borduri, amenajarea de piste de biciclete și construcția unei piste de alergare pentru iubitorii de atletism și jogging. De asemenea, se realizează circuite rutiere educaționale pentru copii, iar elementele de mobilier urban, cum ar fi bănci și coșuri de gunoi, sunt deja instalate.


Spațiul verde nu este neglijat, fiind plantate numeroase specii de arbori, trandafiri și arbuști ornamentali, pregătindu-se, totodată, terenul pentru semănarea gazonului. Parcul va beneficia și de cinci grădini tematice, inclusiv o grădină japoneză reabilitată și noi grădini senzoriale și franțuzești, care vor adăuga un plus de farmec locului.









Un alt element important al proiectului este consolidarea și reamenajarea falezei lacului Tăbăcărie, afectată de eroziune și instabilitate. Investiția, estimată la aproximativ 37 de milioane de lei, va include reabilitarea a peste 5 km de mal și construirea unui pasaj pietonal. Lucrările de consolidare a falezei au fost demarate în iarna acestui an, pentru a minimaliza disconfortul vizitatorilor, având în vedere că parcul este mai puțin frecventat în această perioadă.


Primarul Vergil Chițac a subliniat importanța acestui proiect, menționând că este prima reabilitare majoră a parcului în ultimii 40 de ani. 


Prima etapă a lucrărilor, care cuprinde aproximativ 50% din suprafața parcului, era programată să fie finalizată până în primăvara acestui an, urmând ca etapele următoare să fie încheiate până la sfârșitul anului. 


Lucrările par că se desfășoară în ritm anevoios având în vedere suprafața destul de mare a parcului.


După finalizarea lucrărilor, parcul Tăbăcărie va redeveni un spațiu modern și curat, oferind constănțenilor un loc ideal pentru relaxare și recreere.


Construit acum 40 de ani, parcul a rămas cea mai mare zonă verde a municipiului aproximativ 100 ha (inclusiv lacul Tăbăcăriei). Pentru un termen de comparație, parcul Herăstrău, cel mai mare parc din București, are o suprafață de 187 de ha, aproape de două ori mai mare.



Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!