„Dăm aripi educației”: Campanie pentru susținerea copiilor din mediul rural cu rechizite și cărți

Bogdan Chirea
0

Conform celui mai recent sondaj al Fundației World Vision România, mulți copii din mediul rural nu au acces la rechizitele necesare la începutul anului școlar. Datele arată că 29% dintre acești copii nu dispun de instrumente de scris, 20% nu au caiete, iar 17% nu au ghiozdane. 


Mai mult, 56% dintre profesori cred că lipsa rechizitelor afectează direct motivația elevilor de a participa la școală. De asemenea, 39% dintre biblioteci au o selecție limitată de cărți esențiale, iar 44% dintre elevi trebuie să folosească un mijloc de transport pentru a ajunge la bibliotecă.


Pentru a îmbunătăți accesul copiilor din mediul rural la cărți și rechizite, 75% dintre profesori consideră că programele guvernamentale de sprijin ar fi esențiale. Sprijinul din partea ONG-urilor (45%) și inițiativele locale sau comunitare (43%) sunt, de asemenea, văzute ca soluții importante.


Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România, a declarat: „E greu de crezut că în România încă mai există copii care nu au rechizite la începutul anului școlar. Această realitate poate avea consecințe grave asupra dorinței copiilor de a merge la școală. Studiul nu ar trebui privit doar prin prisma procentelor, ci prin prisma nevoilor reale ale copiilor din spatele acestor cifre. Trebuie să ne asigurăm că acești copii au șanse egale în educație și dezvoltare. Fără educație, copiii de astăzi vor deveni adulți nepregătiți, cu șanse reduse de angajare, perpetuând astfel problemele sociale din generație în generație.”


Pentru a ajuta copiii din medii vulnerabile să aibă acces la educație, World Vision România și centrele comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle derulează cea de-a IV-a ediție a campaniei „Dăm aripi educației”. Această campanie vizează strângerea de cărți și rechizite pentru 10.000 de copii și 500 de profesori din școli situate în comunități defavorizate. 

Evenimentul de lansare a campaniei a avut loc pe 28 august, unde personalități precum Marius Manole, AMI, Denis (The Motans), Lavinia Petrea, Cosmin Stan și Costin Giurgea au împărtășit cu cei 40 de copii prezenți pasiunea lor pentru citit și au subliniat importanța lecturii în dezvoltarea personală și profesională. Copiii au avut, de asemenea, ocazia să vizioneze un fragment dintr-o carte clasică de Jules Verne, stimulându-le interesul pentru literatură.


„Suntem partenerii World Vision România de patru ediții ale acestei campanii și, prin donațiile colectate, ne propunem să sprijinim școli și comunități din 25 de județe. Este o misiune asumată pentru noi să contribuim la dezvoltarea generațiilor viitoare, deoarece educația este baza unei societăți sănătoase”, a afirmat Roxana Baias, Group Head of Marketing la NEPI Rockcastle.



În primele trei ediții, campania „Dăm aripi educației” a sprijinit 34.532 de copii și 2.829 de profesori din 104 școli din mediul rural, prin donații de cărți și mobilier pentru biblioteci. Rezultatele au arătat că 7 din 10 elevi și-au îmbunătățit atitudinea față de lectură, iar 52% dintre ei au început să citească mai des.

Campania „Dăm aripi educației” se va desfășura până pe 22 septembrie în centrele comerciale partenere NEPI Rockcastle. Cei care doresc să ajute pot dona cărți și rechizite sau pot susține campania cu o donație lunară de 4 euro prin SMS la numărul 8864, cu textul SPERANTA, sau printr-o donație online pe site-ul World Vision România.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!