Documentarul HBO Original „Cimpanzei” disponibil pe Max

Bogdan Chirea
0

Documentarul original „Cimpanzei” („Chimp Crazy”), realizat de Eric Goode, își face debutul pe platforma de streaming HBO Max. Seria, care cuprinde patru părți, va fi lansată treptat, cu un nou episod disponibil în fiecare luni timp de patru săptămâni. 


Oscilând între momente comice și dramatice, cu un ritm tensionat demn de un thriller, „Cimpanzei” oferă o privire profundă în lumea complexă și adesea tulburătoare a creșterii cimpanzeilor în captivitate.


În centrul poveștii se află Tonia Haddix, o fostă asistentă medicală care a devenit broker de animale exotice și care se autoproclamă „Dolly Parton a cimpanzeilor”. Tonia îngrijește cu devotament șapte cimpanzei, care au fost crescuți pentru a deveni vedete în diverse reclame, ședințe foto și filme. Printre aceștia se află și Tonka, un cimpanzeu de 32 de ani cu o carieră în Hollywood, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum „Buddy” (1997). Tonia mărturisește că legătura ei cu Tonka este atât de puternică încât îl iubește mai mult decât pe proprii copii.


Documentarul capătă o turnură dramatică atunci când Tonka dispare brusc, iar Tonia se trezește în mijlocul unui proces intentat de Asociația pentru Tratamentul Etic al Animalelor (PETA). Cazul se transformă într-o adevărată saga juridică și personală, implicând familia Toniei, autoritățile, un clovn sub acoperire și chiar actorul Alan Cumming, care a fost partenerul de platou al lui Tonka în „Buddy”.


„Cimpanzei” explorează dileme etice profunde legate de captivitatea primatelor, reflectând asupra consecințelor transformării acestor animale în proprietate privată și a umanizării forțate a unor ființe care nu au control asupra propriului destin.


„Cimpanzei” („Chimp Crazy”) este  o producție Goode Films, regizată de Eric Goode și produsă de Lissa Rivera, Evan Wise, Tim Moran, Adrienne Gits, Charles Divak, Doug Abel, James Liu, Carissa Ridgeway și Dwayne Cunningham. Producătorii executivi pentru HBO sunt Nancy Abraham, Lisa Heller și Tina Nguyen.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!