Incepe Turul României 2024

Bogdan Chirea
0

Turul României 2024, ajuns la a 56-a ediție, va aduce la start 26 de echipe din 14 țări, oferind una dintre cele mai puternice participări din istoria competiției. 


Cu un traseu ce însumează peste 800 de kilometri, competiția va începe pe 14 august la Deva și se va încheia pe 18 august în București, pe Bulevardul Unirii, marcând un moment special, deoarece finalul va avea loc aici pentru prima dată după 20 de ani.


„Prin înscrierea Turului României în calendarul UCI ca eveniment 2.2 ne-am dorit să oferim cât mai multor români ocazia de a participa la această competiție. Așadar, vom avea la start 7 echipe românești, respectiv peste 35 de rutieri români care vor concura în Turul României, unii dintre ei chiar pentru prima dată în Tur, tineri cu potențial care merită să fie încurați prin această participare, la începutul carierei lor de profesioniști. În cei 800 de km, Turul va parcurge regiuni istorice și geografice importante și invităm toți localnicii să iasă să încurajeze plutonul ciclist, conform programului publicat pe turulromaniei.ro. Turul României este și o oportunitate de a inspira copiii să facă sport și să îmbrățișeze un stil de viață sănătos, activ, așa că îi invităm să participe la competițiile dedicate lor din Alba Iulia, Cristian, Târgoviște și București.”, a declarat Cătălin Sprînceană, Președintele Federației Române de Ciclism.


Etapele din acest an sunt:

1. Etapa 1 (14 august): Deva – Alba Iulia, 167,3 km.

2. Etapa 2 (15 august): Alba Iulia – Păltiniș, 158,9 km.

3. Etapa 3 (16 august): Sibiu – Cristian (BV), 198,7 km.

4. Etapa 4 (17 august): Târgoviște – Târgoviște, 189,1 km.

5. Etapa 5 (18 august): Circuit în București, 98 km.

„Ne aflăm într-o perioadă propice, în care toate privirile sunt îndreptate spre sport și ne bucurăm că, imediat după Jocurile Olimpice de la Paris, România continuă să celebreze spiritul sportiv și performanța prin Turul României. Este o onoare pentru noi să sprijinim, pe termen lung, Federația Română de Ciclism în organizarea acestui eveniment emblematic pentru români și, ori de câte ori avem ocazia, ne mândrim cu el și peste hotare. În urmă cu câteva zile, imagini din Turul României au fost proiectate într-unul dintre cele mai mari hipermarketuri Auchan din Paris, în cadrul unei acțiuni de promovare a produselor și mărcilor românești, organizată împreună cu Ambasada României în Franța, eveniment care a înregistrat un succes deosebit. Mulțumim Federației Române de Ciclism, Agenției Naționale pentru Sport, partenerilor noștri furnizori și colegilor noștri din toate magazinele și din serviciile suport care contribuie la succesul acestui tur. Vă invităm să susținem Turul pe străzi și în magazinele Auchan, în cadrul unei operațiuni create special”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Corporate Affairs și Retail Media, Auchan România.


Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Auchan România și Agenției Naționale pentru Sport. Este o ocazie importantă pentru sportivii români, cu șapte echipe locale înscrise, incluzând naționala României și echipe continentale. Competiția va fi transmisă integral pe Digi Sport, iar comunitățile sunt încurajate să iasă și să susțină sportivii pe traseu.


Pe lângă competiția principală, Turul include și curse dedicate copiilor în Alba Iulia, Cristian, Târgoviște și București, menite să inspire tinerii să îmbrățișeze ciclismul ca stil de viață. Turul României are o istorie bogată, fiind organizat pentru prima dată în 1934, iar acum este un eveniment de referință în calendarul internațional UCI, contribuind la promovarea ciclismului în România.


Turul României va fi transmis pe TV de DigiSport.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!