Încercare de contrabandă cu droguri ascunse în pepeni eșuată la granița SUA-Mexic

Bogdan Chirea
0

Agenții de la granița Statelor Unite au interceptat un camion care transporta metamfetamină în valoare de peste 5 milioane de dolari la granița SUA-Mexic. Drogurile au fost ascunse într-o încărcătură de pepeni verzi, fiind învelite în plastic vopsit în două nuanțe de verde pentru a semăna cu fructele reale.


Oficialii vamali au descoperit peste 2 tone de metamfetamină distribuite în 1.220 de pachete. Traficanții de droguri utilizează frecvent produse alimentare precum fructele și legumele pentru a ascunde substanțele ilegale în timpul transportului. Deși pepenii și bananele sunt cele mai comune, ofițerii au găsit recent droguri ascunse și în brânză Gouda și avocado.


Oficialii de la Protecția Vămilor și Frontierelor din SUA au declarat că agenții lor au oprit un camion la granița cu Mexic, în Otay Mesa. Conform documentelor, șoferul ar fi trebuit să transporte o încărcătură de pepeni verzi, însă o inspecție a scos la iveală pachete pline cu metamfetamină. Cunoscută și sub numele de „meth”, metamfetamina este un stimulent puternic și extrem de adictiv. Șoferul a fost predat oficialilor de la Securitatea Internă.

Această captură a avut loc la o săptămână după ce oficialii de la aceeași trecere de frontieră au descoperit aproape 300 kg de metamfetamină într-o livrare de țelină. Cele două capturi au o valoare totală estimată la 6 milioane de dolari, potrivit CBS News, partenerul american al BBC. Cartelurile de droguri din Mexic sunt principalii producători și furnizori de metamfetamină pentru Statele Unite.


În luna februarie, forțele de securitate mexicane au confiscat peste 40 de tone de metamfetamină de la cel mai mare laborator descoperit în ultimii ani. Autoritățile mexicane au precizat că laboratorul era dotat cu peste 200 de centrifuge, cazane și camere de condensare, echipamente esențiale pentru fabricarea substanței chimice.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!